LA MULȚI ANI celui mai vârstnic locuitor al județului!


Pe 28 mai 2023, Ilie CIOCAN, din satul Bratia Vale al comunei Galicea, veteran de război, împlinește onorabila, venerabila și (aproape) incredibila vârstă de 110 ani! Este născut pe 28 mai 1913, adică pe vremea în care Carol I încă era Rege al României, Titanicul se scufundase abia de un an și ceva, Primul Război Mondial era la nivel de «germeni» și «încordări» între puteri, Imperiul Otoman ajunsese de tot «Omul bolnav al Europei», iar Nicolae Ceaușescu… nu era nici în planul cincinal al părinților lui. Da, știm, toate acesta par pentru cei mai tineri dintre noi niște chestiuni de mult apuse, despre care mai aflăm doar de prin tutorialele de curiozități ale influencerilor vremii.
Însă, Ilie CIOCAN a fost contemporan cu aproape toate evenimentele amintite mai sus! A trecut prin ororile războiului, a mai muncit și zeci de ani după ce s-a întors din acel Iad dezlănțuit pe Pământ și iată-l acum încă locuind în Bratia Vale!
Este o onoare să fim contemporani cu asemenea oameni și trebuie să îi prețuim cât îi mai avem alături de noi și, evident, să nu îi uităm nici după ce nu vor mai fi printre noi!
Redacția noastră îi transmite veteranului Ilie CIOCAN din comuna Galicea multă sănătate și îi dorește să aibă puterea de a se bucura și de a-i bucura cât mai mult timp pe cei dragi!