Joi, ZECI DE POLIȚIȘTI VÂLCENI, la protestul din fața Guvernului


Sindicatele din MAI anunță o mare mișcare de stradă
Urmare neaplicării legii salarizării, toate sindicatele polițiștilor, polițiștilor de frontieră și polițiștilor de penitenciare au decis pentru luni, 20 decembrie 2021, să organizeze proteste comune. Revendicările principale sunt aplicarea integrală a legii salarizării și actualizarea pensiilor militare de serviciu.
„Protestele vor fi organizate în Piața Victoriei din București, precum și în fata prefecturilor din Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, în data de 23 decembrie 2021, ora 12.00. FSNPPC asigură cheltuielile de deplasare organizată a membrilor, fie prin co-plata autocarelor (conform înțelegerii dintre liderii de sindicate), fie decontarea transportului cu autoturismele personale”, reiese dintr-un comunicat oficial de presă. Potrivit liderilor locali de sindicat, la protestul de joi organizat în fața Guvernului vor fi prezenți și câteva sindicaliști vâlceni.

Pensionarii militari se alătură protestului

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) anunță că sprijină acțiunile declanșate de sindicatele din Poliție și Penitenciare joi, 23 decembrie 2021, la orele 12.00, la București, în Piața Victoriei și, prin filialele sale, la Iași, Timișoara și Cluj-Napoca pentru:
1.Aplicarea în integralitatea sa a Legii nr. 223/2015, așa cum a fost promulgată, prin deblocarea la Camera Deputaților, a amendamentelor la PLx 199/2020 care reconstituie textul promulgat al legii 223/2015.
2.Aplicarea în integralitatea sa a Legii salarizării nr. 153/2017 și amendarea Legii de punere în aplicare a OUG 130/2021 în sensul: anulării suspendării nejustificate a plății ajutoarelor salariale la trecerea în rezervă (pensie, șomaj); acordarea nediscriminatorie a procentului de 10% tuturor pensiilor militare de stat și renunțarea la taxarea ilegală cu 10%, a unor categorii de pensii militare.
3.Amendarea Legii statutului cadrelor militare conform propunerilor Comisiei de Apărare a Senatului, de excludere din bază de calcul a pensiei militare de stat, a OMM, și pensiei private (suplimentare).
4.Anularea discriminării veteranilor, prin amendarea Legii nr. 168/2020 conform propunerilor susținute în Comisia de Apărare a Camerei Deputaților de acordare a acelorași drepturi militarilor și polițiștilor care au îndeplinit misiuni permanente de luptă și pe teritoriul național, nu numai în afara acestuia.