ÎNCEPE DISTRIBUIREA comprimatelor de iodură de potasiu


Ministerul Sănătății a inclus mai multe rețele de farmacii pe lista unităților care vor distribui gratuit către populație medicamentul Iodură de Potasiu, constând în comprimate cu greutatea totală de 65 grame. Farmaciile acreditate pentru acest demers al Ministerului Sănătății au primit comprimatele din partea Direcţiilor de Sănătate Publică.

Iodura de potasiu va fi folosită de români doar în caz de accident nuclear!

„Farmaciile înscrise în program eliberează medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate în mod gratuit, exclusiv în baza prescripției medicale emise de medicul de familie, în format original. Odată cu medicamentul, unitățile pun la dispoziție și informațiile privind modul de administrare, conform fișei informative pentru pacienți cu privire la medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate. Iodura de potasiu de 65 mg se va administra numai la indicațiile autorităților și doar în caz de eveniment sau incident nuclear, în doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă”, se arată într-un comunicat al organizatorilor acestei acțiuni.
În context mai este de amintit faptul că, ajuns în farmacie, pacientul (sau, dacă este cazul, aparținătorul) semnează un document intitulat «Acordul pacientului privind administrarea tratamentului cu medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate». Acest document semnat va rămâne în farmacie împreună cu formularul original al prescripției medicale emise de medicul de familie.