Incendiu la coșul de fum al unei locuințe brezoiene


Duminică, la ora 14.19, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi în oraşul Brezoi, pe strada Vultureasa, pentru stingerea unui incendiu. Flăcările au izbucnit la coşul de evacuare a fumului al unei locuinţe. Până la stingerea acestuia, a ars funinginea din interiorul coşului, pericolul extinderii fiind înlăturat. Primele verificări efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma aprinderii funinginii de pe coșul pentru evacuarea fumului, rămas necurățat.

Intervenție la o casă din Dobroteasa – Olt
Duminică, pompierii militari vâlceni au intervenit în comuna Dobroteasa, județul Olt, pentru stingerea unui incendiu. Flăcările au izbucnit la o casă de locuit. Până la stingerea incendiului, au ars: scheletul din lemn al acoperişului cu învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp. şi bunurile de uz gospodăresc din interiorul casei. În urma incendiului, două persoane au suferit arsuri la nivelul feţei şi membrelor superioare, acestea fiind transportate la cea mai apropiată unitate medicală pentru îngrijiri suplimentare. Cercetările preliminarii efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma supraîncălzirii coşului pentru evacuarea fumului, rămas neizolată faţă de materialele combustibile.

Pompierii au degajat străzile de copacii căzuți
Pompierii au intervenit luni, pentru degajarea a doi copaci rupţi sub greutatea zăpezii căzute în ultima perioadă.  Aceştia s-au prăbușit pe străzile Avram Iancu şi respectiv Aleea Trandafirilor, circulaţia rutieră fiind întreruptă până la degajare. Pentru înlăturarea acestora, pompierii militari au folosit motoferăstraiele din dotare, situaţia revenind la normal în scurt timp de la sosirea echipajelor la locul intervenţiei.

Hipertensiune și tentativă de suicid, urgențele SMURD
În week-end-ul ce abia s-a încheiat, membrii echipajelor SMURD din ISU „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru 12 situaţii de urgenţă. Echipajele au intervenit în localităţile: Buneşti, Berbeşti, Măciuca, Grădiştea, Alunu, Măciuca, Tetoiu şi Mădulari pentru: hipertensiune arterială, stări de rău, o tentativă de suicid, o fractură deschisă la piciorul drept şi dureri abdominale. După acordarea primului ajutor calificat, pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.