Incendiu grav la o locuință din Muereasca


Pompierii militari vâlceni au intervenit în data de 11 aprilie, la ora 4.15, în comuna Muereasca, sat Hotarele, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie. Flăcările au distrus acoperișul unei case pe o suprafață de aproximativ 80 de mp., o aplecătoare din spatele casei, elementele din lemn ale unei anexe gospodărești, bunurile aflate în interiorul acesteia, circa 4 mc. de cherestea din brad și câteva zeci de mc. de lemn de foc.
Pe lângă pagubele materiale, proprietarul gospodăriei a fost găsit de rude la circa 100 m distanță de locuință, cu arsuri pe 40% din suprafața corpului. Acesta a fost preluat de o ambulanță și transportat la UPU Vâlcea pentru îngrijiri suplimentare. Cercetările suplimentare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii în mod intenționat a unei surse de aprindere pentru generarea incendiului.

 

În satul Neghinești din Stoenești,
Foc stins în trei ore
Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” au intervenit în data de 10 aprilie, la ora 8.24 în localitatea Stoenești, sat Neghinești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Până la stingerea incendiului au ars: fânarul construit din bolțari și lemn cu învelitoare din plăci de azbociment în suprafață de aproximativ 50 mp, două tone de fân producție 2017, diverse utilaje folosite în gospodărie și 50 de stupi cu suprastructuri cu tot. După aproximativ trei ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminare arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.