Incendii si urgente


A suferit atac de panică văzându-și casa incendiată
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Ma­gheru” Vâlcea au intervenit, în data de 30 ianuarie, 23.50, în comuna Tetoiu pentru stingerea unui incendiu. Flăcările s-au declanşat în gospodăria unui cetățean la un adăpost de animale, unde au ars: un fânar construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafaţă de 40  mp. şi apro­ximativ șapte tone de fân producţie 2015. După aproape o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere. Pe parcursul inter­venției, au acţionat şi parame­dicii SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat proprie­tarului gospodăriei care a suferit un atac de panică, acesta refuzând transportul la spital. Cercetările preliminarii arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii în mod intenționat a unei surse de aprindere pentru generarea incendiului.

Week-end plin de urgențe adresate SMURD-ului
• plăgi, traumatisme și fracturi
• un vâlcean a fost găsit decedat
În week-end-ul ce abia s-a încheiat, membrii echipajelor SMURD din ISU „General Ma­gheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru 29 de situaţii de urgenţă.
Echipajele au intervenit în localităţile: Brezoi, Lăpuşata, Făureşti, Alunu, Măciuca, Lă­deşti, Racoviţa, Şuşani, Ber­beşti, Galicea, Păuşeşti Măglaşi, Băbeni, Măciuca şi Vaideeni pentru: o persoană însărcinată, o plagă deschisă, un traumatism la gamba dreaptă, un trau­ma­tism cranian, o plagă deschisă la nivelul gâtului în urma unui accident rutier, un traumatism la claviculă, fracturi multiple la mem­brele inferioare şi supe­rioare în urma unor accidente ru­tiere şi o persoană găsită dece­dată. După acordarea pri­mului ajutor calificat 28 de pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare. Pentru încă o persoană s-au efectuat manevre de resus­citare, din păcate fără nici un rezultat fiind declarat decesul de către medicul de la ambulanţă.