„Încă o dată, consilierii PSD s-au abținut de la vot”


• susține edilul Constantin Aleca, referitor la desființarea Căminului de bătrâni din Bălcești și transformarea în Centru de Sănătate Multifuncțional
Pe o rețea de socializare, edilul localității Bălcești, Constantin Aleca, își spune of-ul legat de ultima ședință a Consiliului Local. Edilul postează și poze cu structura Centrului de Sănătate Multifuncțional ce apare prins în organigrama Spitalului Județean Vâlcea. Iată ce declară edilul Aleca:
„Astfel arată Centrul de Sănătate Multifuncțional Bălcești (foto) în structura organizatorică a SJU Vâlcea, însă nu există spațiu destinat acestui serviciu și nici nu sunt prinse posturi pentru a putea fi ocupate prin concurs. Nu există spațiu, deoarece, din punct de vedere juridic, Căminul de Bătrâni poate fi desființat doar cu votul a două treimi dintre consilierii locali, însă consilierii PSD se abțin de la vot și astfel nu putem lua patrimoniul fostului spital. Încă o dată, consilierii PSD din cadrul Consiliului Local Bălcești s-au abținut de la vot, fiind: ÎMPOTRIVA desființării Căminului Pentru Persoane Vârstnice Bălcești (în ciuda faptului că în Cămin nu se mai desfășoară activitate din 05 Octombrie 2017); ÎMPOTRIVA preluării patrimoniului Căminului în vederea punerii la dispoziție a spațiului respectiv pentru FUNCȚIONAREA unei STRUCTURI SPITALICEȘTI”.
Referitor la acest aspect, atât consilierii PSD, prin vocea directorului Direcției Silvice Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu și consilierii PNL, prin Samoil Vâlcu, cred că ar trebui lăsată deoparte partea politică și făcut ceva pentru a mișca lucrurile și a avea minim un centru de prim-ajutor în zonă.