În semn de apreciere pentru fosta jucătoare de la Oltchim, sala de sport din comuna Urzicuţa poartă numele Victorina Bora


boraNoua sală de sport din comuna doljeană Urzicuţa a primit numele fostei mari handbaliste Victorina Bora, născută în satul Urzica Mare. După cum probabil ştiţi, Bora este una din jucătoarele care au evoluat mulţi ani pentru CS Oltchim şi care ocupă, acum, postul de antrenor al formaţiei de junioare I a Centrului Naţional de Excelenţă. Primarul din comuna doljeană, Florea Grigorescu, a surprins zilele trecute asistenţa cu datele certe pe care le avea despre fosta jucătoare de la Oltchim, începând chiar cu primii săi ani de handbal. „Am fost sunată de către domnul primar şi anunţată de aceste hotărâri ale oficialilor din Urzicuţa. M-au surprins plăcut cuvintele domnului Grigorescu, pe care îl ştiu ca un mare iubitor de sport, de handbal în special. Acum, că există această sală frumoasă de sport, vreau să-l ajut pe edil să construiască o echipă de copii, care sa crească frumos în Urzicuţa. Festivitatea a fost una emoţionantă pentru mine, semn că tot ce am făcut până acum în sport este apreciat de oameni sinceri”, a declarat Victorina Bora.
Fosta jucătoare a pus mâna pe mingea de handbal, pentru prima oară, la Şcoala generală nr 18. din Craiova, sub privirile profesorului Popovici. S-a făcut repede remarcată şi a ajuns la Clubul Sportiv Şcolar Craiova, unde era antrenată de însuşi directorul Chimoiu, iar apoi a ajuns sub comanda binecunoscutului „şlefuitor de talente” Gheorghe Sbora. Ca senioare, a jucat la CFR Craiova, Rapid Bucureşti, Şuiorul Baia Mare si Oltchim Rm. Vâlcea. Mai trebuie spus că la Oltchim a fost de cinci campioana naţională, a câştigat de cinci ori Cupa României, a jucat o finală a Cupei Cupelor şi are numeroase meciuri în Liga Campionilor.