În Sala „Traian” va avea loc Turneu Național de handbal mixt


• la startul întrecerii se vor alinia 12 echipe, competiția fiind una caritabilă

De șase ani, a devenit o tradiție ca Râmnicul să găzdu­iască Turneul Naţional de Handbal Mixt Amatori, o com­pe­tiţie care reuneşte sute de sportivi din toată ţara. Spunem șase ani fiindcă în urmă cu exact atâta timp un grup inimos de oameni a hotărât că o parte importantă din sufletul aces­tui oraş este reprezentată de sportul minunat numit handbal. Au fost puse în joc implicare, resurse şi multă, multă dra­gos­te pentru handbal, iar Râmnicul a ajuns găzduiască o com­petiţie care să ne facă mândri de faptul că suntem membrii acestei comunităţi, una care nu își uită valorile perene.
În zilele de 12 şi 13 martie, Asociaţia Sportivă Hand­balFan Râmnicu Vâlcea, Centrul Regional pentru Tineret și Dezvoltare Durabilă Eurogreen și Fundația Judeţeană pentru Tineret Vâlcea (alături de partenerii tradiţionali – Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Asociaţia ASIST Râmnicu Vâlcea) organi­zează un nou turneu de handbal mixt. Ca de obicei, între­ce­rea se va desfăşura sub sloganul „Handbal pentru Comu­nitate”, fiind una caritabilă. „Ne-am propus ca acest turneu sportiv să fie organizat ca un eveniment de strângere de fonduri pentru cazuri sociale. Mă refer aici la strângerea de fonduri pentru reconstrucția a două case și pentru o operație care va avea loc în Germania. De altfel, dorinţa de a construi durabil în comunitate a stat la baza ideii acestui proiect care îmbină cele două dimensiuni: susţinerea tinerilor în difi­cultate şi practicarea sportului”, ne-a declarat Lucian Tran­dafirescu, unul dintre organizatorii turneului.

Unde vor avea loc meciurile și cine participă?

Și pentru că vorbim despre un turneu de a cărei desfășurare impecabilă ne-am convins în anii trecuți, organizatorii au făcut deja cunoscute toate detaliile tehnice. Ne referim aici la locațiile în care se vor desfășura întâlnirile, orele de start, dar mai ales numele formațiilor care vor participa la evenimentul sportiv. Meciurile de handbal vor avea loc în Sala Sporturilor „Traian” și sala de sport a Colegiului Tehnic Energetic, cu începere de la ora 09.00. Finala și festivitatea de premiere sunt programate duminică, 13 martie, cu începere de la ora 14.00, în Sala „Traian”.
La acest eveniment vor participa 12 echipe din ţară. Este vorba despre Handbal Fan A Râmnicu Vâlcea, Handbal Fan B Râmnicu Vâlcea, HCA Brașov, Red Wings Brașov, For Fun Brașov, Acvila București, Evo Handbal București, Planet Win 365 București, Spada București, HC Victoria București, Nova București și Absolut Bucuresti. Toată această desfășurare de forțe va însemna aproximativ 180 de sportivi amatori și 30 de meciuri de handbal.

Intrarea spectatorilor va fi liberă!

În încheiere, unul dintre organizatorii acestui turneu caritabil de handbal mixt ne-a dezvăluit și faptul că intrarea spectatorilor va fi permisă în mod gratuit. „Îi aşteptăm alături de noi pe toţi cei care iubesc handbalul şi Vâlcea! Intrarea spectatorilor se va face în mod gratuit și sper ca lumea să vină în număr cât mai mare la sală, să se bucure de handbal și să sprijine acțiunea caritabilă pe care o desfășurăm”, ne-a declarat Lucian Trandafirescu, reprezentantul Asociației Sportive Handbal Fan Râmnicu Vâlcea.