În lupta cu evazioniștii, POLIȚIȘTII VÂLCENI AU CONFISCAT 83 de țigări de foi și 2,5 litri de alcool


Miercuri, 2 august 2023, angajații Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu țigări, a prestării de activități de agrement nautic ilegal și a comerţului ilicit cu produse alimentare și nealimentare.
În cadrul activităţilor, polițiștii au efectuat verificări la două persoane fizice și la opt operatori economici ce au ca obiect de activitate comerțul cu produse din tutun, produse alimentare și nealimentare, precum și prestarea de activități de agrement nautic, de către persoane juridice ce își desfășoară activitatea prin intermediul unor puncte de lucru situate în municipiul Drăgășani, a orașului Călimănești și a comunei Stroești.

Polițiștii au aplicat amenzi în cuantum de 4.000 de lei

Pentru neregulile constatate, polițiștii vâlceni au aplicat nouă sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.000 lei.
„Două sancțiuni au fost aplicate conform prevederilor OUG nr. 28/1999 rep. privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, două sancțiuni conform prevederilor HG nr. 452/2003 privind desfășurarea activității de agrement nautic și cinci conform prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Totodată, au fost confiscate un număr de 83 de țigări de foi, cantitatea de 2,5 litri alcool și suma de 359 de lei, reprezentând venituri nefiscalizate”, ne-au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă