În legătură cu activităţile desfășurate de ANAF şi Poliţia Locală, Consilierul judeţean Tiberiu Georgescu trage un semnal de alarmă


Recent, consilierul judeţean independent Tiberiu Georgescu ne-a semnalat faptul că reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi cei ai Poliţiei Locale din Râmnicu Vâlcea sunt prea zeloşi atunci când vine vorba despre controalele pe care le desfăşoară asupra micilor comercianţi. În opinia consilierului judeţean, aceştia ar trebui să privească în primul rând spre cei care desfăşoară activităţi cu cifre de afaceri mult mai însemnate, de milioane de euro, şi să nu mai caute nodul în papură micilor comercianţi, care au poate o simplă afacere de familie cu cel mult câţiva angajaţi.
„Sunt nemulţumit de modul în care ANAF şi Poliţia Locală îi tratează pe micii comercianţi. Am informaţii despre anumite controale în care reprezentanţii acestor instituţii au făcut exces de zel tocmai asupra celor care au mici afaceri. Trebuie să se ţină cont şi de faptul că acolo lucrează câţiva angajaţi, care îşi câştigă în mod cinstit o pâine. Ar trebui să lase întreprinzătorii în pace că e o perioadă grea, de tranziție și nu este nevoie să îi amendeze din prima pentru toate nimicurile. Spre exemplu, oamenii primesc amendă și li se blochează roțile mașinilor, dar nimeni nu se gândește la faptul că nu sunt parcări suficiente. Şi e doar un mic exemplu! În felul acesta, mulţi întreprinzători vor prefera să îşi închidă afacerile decât să fie controlaţi şi verificaţi la fiecare pas. Ar trebui mai întâi să se dispună măsuri coercitive, să se dea avertismente, nu direct amenzi. Sunt de acord că reprezentanţii acestor instituţii trebuie să desfăşoare controale şi să îi sancţioneze pe cei care încalcă legea. Însă, cred că la micii comercianţi se cam face exces de zel, iar marea evaziune fiscală nu vine de la acest nivel. Să se mai privească şi spre cei care au afaceri de milioane de euro”, consideră consilierul judeţean independent Tiberiu Georgescu.