În fața unui adversar din prima ligă, Flacăra a ieșit cu capul sus din Cupa României


Marți după-amiază, Stadionul „Treapt” din Horezu a atras ca un magnet iubitorii sportului din județul nostru. Microbiștii au venit să urmărească duelul dintre echipa locală, Flacăra, și prim-divizionara Astra Giurgiu. Partida a contat pentru șaisprezecimile de finală ale Cupei României, ediția 2019/2020. După ce, în postură de echipă din Liga a III-a, le-a eliminat, succesiv, pe divizionarele secunde Pandurii Târgu Jiu și FC Argeș Pitești, Flacăra Horezu a trebuit să se recunoască învinsă în fața grupării de pe prima „scenă” valorică a fotbalului românesc. Deși antrenorul Dan Alexa a preferat să menajeze mai mulți dintre jucătorii care duc greul în campionat pentru echipa giurgiuveană, Astra și-a dovedit plusul evident de experiență și valoare în fața formației vâlcene.
În prima repriză, jocul a fost relativ echilibrat, chiar dacă s-a jucat pe contre și ambele formații și-au trecut în cont câte două-trei mari ocazii de a deschide scorul. Flacăra a avut inclusiv o bară, dar și o fază controversată petrecută în careul oaspeților, în care horezenii au solicitat penalty după ce mingea a atins mâna unui apărător giurgiuvean. Nu s-a acordat însă lovitură de la unsprezece metri în favoarea echipei noastre, iar șansele avute de Flacăra s-au întors împotriva fotbaliștilor lui Adi Popa. Asta pentru că, la ultima fază a primei reprize, portarul Robert Popa nu a mai putut interveni la mingea plasată șutată de giurgiuveanul Valentin Gheorghe, direct la vinclul porții horezene.
În partea secundă, partida a rămas destul de spectaculoasă, între două echipe care au intrat pe teren pentru a juca fotbal și nu pentru a se apăra excesiv. Chiar dacă au mai avut câteva ocazii prin care puteau restabili egalitatea pe tabela de marcaj, horezenii au fost depășiți de ritmul alert de joc al Astrei. Echipa din primul eșalon a dominat mijlocul terenului, iar golul al doilea a venit oarecum firesc. În minutul 82, Ajayi a fost servit excelent cu un balon de către Silva, iar giurgiuveanul a avut de îndeplinit doar o formalitate, aceea de a împinge balonul în plasa porții horezene. S-a făcut 2-0, iar «zarurile» erau aruncate. Astra s-a impus cu acest scor în fața Flacărei, giurgiuvenii fiind cei care își continuă aventura în Cupa României.
În pofida acestei eliminări, prin calificarea în șaisprezecimile de finală ale Cupei României, Flacăra Horezu a bifat una dintre cele mai importante performanțe din istoria de mai multe decenii a grupării din Treapt. Chiar dacă au pierdut, horezenii nu s-au făcut deloc de rușine în fața unui adversar superior și au părăsit cu fruntea sus ediția din acest an a Cupei României!