În ce țară trăim!? 100 mii lei, doar pentru a schimba o piesă la Radiologie


Întreținerea vechii aparaturi medicale costă enorm de mult. Lucrul acesta ni-l spune chiar managerul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, dr. Dan Ponoran, care a cheltuit din bugetul unității medicale mii de lei pe reparații.
„A trebuit, zilele trecute, să schimbăm o cameră la Radiologie. Știți cât ne-a costat? 100 mii lei. Atât costă, în general, întreținerea aparaturii vechi. E greu, e costi­sitor. Din păcate, stăm prost în ceea ce privește aparatura de la Radiologie. Nu este contractată de către CAS cu sume mari, fiind veche”, ne-a declarat dr. Ponoran, șeful Spitalului Județean.
Managerul unității medicale vâlcene a declarat că achizițio­na­rea unui aparat RMN, pentru investigații imagistice, nu se află în primele cinci priorități. Din punctul său de vedere, mult mai util ar fi un ecograf, un tomograf pentru Unitatea de Primiri Urgențe. Legat de tomograf, în acest moment, Spitalul Județean Vâlcea are unul singur, care lucrează la foc con­tinuu și este folosit pentru mii de pacienți.