„Îmi doresc ca-n 2015 să finalizăm proiectele deja demarate”


constantinescu• susține Florinel Constantinescu, primarul orașului Călimănești

Florinel Constantinescu mai încheie un an în fruntea Primăriei Călimănești, un an cu bune și mai puțin bune. Cert este faptul că, pentru noul an, edilul și-a propus continuarea proiectelor aflate în derulare, dar are și planuri noi. Despre toate acestea am vorbit, pe scurt, chiar cu alesul local din Călimănești.
– Domnule primar, pe ultima sută de metri, mai precis, în penultima ședință de CJ, i s-au alocat orașului Călimănești 100.000 lei. Spre ce se îndreaptă acești bani?
Banii au vizat arieratele, susținerea proiectelor în derulare sau a altor programe. 70.000 lei din totalul sumei alocate s-a îndreptat către Centrul de la Seaca. Vorbesc de capitali­zarea societății, intrând aici și plata utilităților. Cu toate că s-au redus cheltuielile foarte mult, tot este greu. Restul banilor, 30.000 lei, s-au cheltuit cu lucrările la drumuri și alte necesități. Oricum, am avea nevoie de acel sac fără fund pentru a pune toate lucrurile la punct.
– Vi se pare, totuși, normal să primiți 100.000 lei în condițiile în care și celelalte orașe din județ au luat tot atât, dar numărul locuitorilor este semnificativ mai mic, lungimea drumurilor la fel?
Ce pot spune este că dacă nu era situația actuală din Consiliul Județean, mă regăseam la aceleași sume cu cei ce conduc comunele, adică la 26 mii lei sau 33 mii lei. Cam așa am fost în ultima vreme. Nu este corect. Călimăneștiul are 48 kilometri de drumuri interioare și este a patra localitate ca importanță din județ, spun eu. Părerea mea este că nu se ține cont și de aceste criterii.
– Pentru 2015, vreun proiect nou?
Îmi doresc să fie aprobate ceva proiecte de viitor, dar, în același timp, aș fi mulțumit dacă s-ar finaliza și cele deja începute. Trebuie să terminăm cu canali­zarea. Chiar dacă, în primul rând, de acest proiect se ocupă Apavil și noi avem o cofinanțare de aproape 2%. La «Mirajul Oltului», cofinanțarea este de 50%, jumătate Consiliul Județean, jumătate noi.
– Localnicii din Păușa au fost, probabil, cei mai aproape de dumneavoastră în cursa pentru Primăria orașului Călimănești. Există ceva obiec­tive pentru anul viitor legate de acea comunitate?
În mod sigur, la anul, va fi asfaltată strada Princi­pală din Păușa. De aseme­nea, vreau să termin și cana­li­za­rea. Acum, proiecte sunt și pentru celelalte zone, nu doar pentru Păușa. Trebuie rezol­vate pro­ble­mele acute. Anul acesta am schimbat și con­ducta de apă, unde mereu au fost probleme. Era conductă metalică.
– La Campusul școlar cum mai stau lucrurile?
S-a semnat contractul de finanțare, lucrările au început și există un grafic al acestora, grafic ce trebuie respectat. În mod normal, trebuie terminată construcția principală până la începerea anului școlar viitor, iar întreaga lucrare trebuie încheiată până la finele anului 2015.
– A venit Moș Crăciun la copiii din Călimănești?
Bineînțeles. Moșul a venit la toți copiii din Călimă­nești, preșcolari și elevi. Cadourile realizate doar din bu­getul local au ajuns deja la copii cu ocazia sărbă­rilor școlare.