Hoții din noaptea de 14 octombrie, depistați de polițiști


Polițiștii de investigații criminale și ordine publică din Râmnicu Vâlcea au depistat trei tineri, bănuiți de comiterea a patru furturi pe raza municipiului. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul I.P.J. Vâlcea. Astfel, în data de 16 octombrie, polițiștii de investigații criminale și de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea, cu sprijinul specialiștilor criminaliști, au reușit, în mod operativ și cu implicarea polițiștilor în mai multe acțiuni, probarea activităților infracționale a trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, toți din municipiul Râmnicu Vâlcea, cu privire la comiterea a 4 furturi din societăți comerciale și asociații de proprietari.
Cei trei tineri sunt bănuiți că, în noaptea de 14 spre 15 octombrie, ar fi pătruns, prin efracție, într-o pizzerie, în spațiile de lucru a două asociații de proprietari și în sediul unei societăți comerciale, de unde ar fi sustras laptopuri, telefoane mobile, băuturi alcoolice, o motocoasă, sume de bani și alte bunuri. În urma investigaţiilor efectuate şi a probatoriului administrat în cauză, polițiștii vâlceni au dispus reținerea celor trei tineri, pentru 24 de ore, pe care i-au depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul I.PJVâlcea. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Amenzi record pe drumurile vâlcene
În data de 16 octombrie, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Vâlcea au acționat pentru depistarea și tragerea la răspundere a conducătorilor auto care nu respectă legislația în vigoare, cu privire la circulația rutieră. În acest sens, polițiștii vâlceni au depistat în trafic un șofer sub influența alcoolului, au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei, au reținut 5 permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.

Dosar penal pentru alcool la volan
În ziua de 16 octombrie, în jurul orei 18.00, poliţişti rutieri din Drăgășani au depistat un bărbat, de 43 de ani, din comuna Prundeni, care conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Drăgășani, având o concentraţie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Portofel pierdut, returnat de polițiști
În ziua de 17 octombrie, în jurul orei 14.00, un echipaj de poliție rutieră, format din inspector principal de poliție Păunescu Raoul și agent principal de poliție Ursei Alin, în timp ce desfășurau activități pentru siguranța traficului rutier, au găsit portofelul unui bărbat, din comuna Vlădești, pe care îl pierduse în zona bulevardului Dem Rădulescu, din municipiului Râmnicu Vâlcea și în interiorul căruia se aflau documente personale, carduri și bani. Cei doi polițiști l-au contactat pe bărbatul în cauză, cu sprijinul polițiștilor de la Vlădești, și i-au înapoiat portofelul.

Lemne confiscate la Popești
În data de 16 octombrie a.c., între orele 12.00 și 17.00, poliţiştii din Popești au organizat o acțiune pe raza localității, în scopul prevenirii și combaterii tăierii și transportului ilegal de material lemnos, prilej cu care au depistat doi bărbați care tăiaseră, cu un ferestrău mecanic, șase arbori, nemarcați, speciile gorun și fag, dintr-o pădure, din localitate. La acțiune a participat și un organ silvic din cadrul Ocolului Silvic Băbeni. Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal față de cei doi bărbați și au confiscat peste 9 metri cubi de material lemnos, tăiat ilegal, pe care l-au lăsat în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Băbeni.
De asemenea, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Horezu au depistat un bărbat, de 40 de ani, care transporta, cu o autoutilitară, 0,700 metri cubi de material lemnos, speciile cireș și mesteacăn, fără să dețină documente legale de proveniență ori transport. Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat.