Handbal feminin, Liga Naţională: Debut cu dreptul în 2015!


• HCM Râmnicu Vâlcea a învins Unirea Slobozia (scor 27-19) şi a urcat în zona locurilor de play-off
• peste 500 de spectatori au asistat la primul joc al municipalelor din returul campionatului
În această dimineaţă, în Sala Sporturilor „Traian”, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea au disputat primul meci oficial din 2015. Sportivele pregătite de antrenorii Dumitru Muşi şi Maria Duca au evoluat în cadrul etapei a XIV-a din Liga Naţională, prima a returului, în compania handbalistelor de la Unirea Slobozia. În faţa a peste 500 de spectatori care au dorit să vadă la lucru jucătoarele râmnicene, municipalele au reuşit o prestaţie bună, au dat dovadă de multă determinare, iar victoria finală, obţinută cu destulă muncă, a fost pe deplin meritată. Aşa cum bine anticipa preşedintele formaţiei noastre, Toma Pleşa, adversarele de astăzi au venit la Vâlcea să pună probleme şi să plece cu un rezultat pozitiv. Însă, speranţele oficialului grupării noastre legate de un succes s-au îndeplinit. Vâlcencele au evoluat aproape de adevăratul potenţial, iar jucătoarele din Slobozia s-au văzut nevoite să părăsească Sala Sporturilor cu capul plecat.
Partida de astăzi a început sub nota echilibrului, Vâlcea reuşind să se desprindă la mai mult de două-trei goluri diferenţă abia după primul sfert de oră al întâlnirii. Cu Janina Luca în postură de MVP, HCM a dominat ultima parte a primului act, sufocându-şi efectiv adversarele. Echipa noastră a luat o opţiune foarte serioasă pentru adjudecarea celor trei puncte încă de la pauză, atunci când HCM avea un avans de cinci goluri, scor 14-9. După revenirea de la vestiare, partida a continuat în aceeaşi notă, cu vâlcencele la conducerea ostilităţilor. Handbalistele din Slobozia au arătat totuşi în anumite momente că nu întâmplător s-au aflat o bună perioadă a turului în faţa echipei noastre în clasamentul Ligii Naţionale. Chiar dacă problema echipei învingătoare nu s-a mai pus după minutul 40, oaspetele de astăzi au creat presiune în anumite momente la poarta noastră şi au reuşit să păstreze scorul în limite rezonabile.
La final, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a reuşit să îşi treacă în palmares o victorie destul de concludentă, la opt goluri diferenţă, scor 27-19. În urma acestui succes, echipa noastră acumulează 17 puncte în clasamentul Ligii Naţionale şi urcă un loc în ierarhie, ajungând pe poziţia a opta. De altfel, locul ocupat în acest moment de echipa noastră este ultimul care asigură participarea în play-off, calificarea în elita întrecerii feminine româneşti fiind obiectivul conducerii formaţiei noastre pentru acest sezon. Etapa viitoare, programată peste o săptămână, HC Municipal va evolua la Cluj Napoca, pe terenul ardelencelor de la Universitatea Alexandrion.