Gutău şi Rădulescu se bat pe Facebook!


Doi dintre cei mai redutabili candidaţi pentru ale­ge­rile locale din acest an, Mircia Gutău şi Romeo Rădulescu, se află în postura de a nu fi „înregimentaţi” la vreun partid politic. Şi cât de mult sunt doriţi de PNL şi alte partide mai mici, poate chiar şi de PSD. Până una alta, cei doi au înce­put, măcar prin Inter­mediul in­ter­ne­tului, campania electorală pentru alegerile din iunie.

Comentarii diverse la adresa lui Gutău

În data de 12 noiembrie 2015, Gutău a anunţat deschiderea unui sediu de campanie în cel mai populat cartier al oraşului, Ostroveni. „Părerea ta contează pentru mine! Din acest motiv, am deschis un sediu în Ostroveni, pe strada Mihai Eminescu. L-am intitulat «Cum ai vrea să arate orașul tău?». Vă aștept!”, a transmis Gutău. Majoritatea tinerilor activi pe reţelele de socializare nu sunt de acord ca Mircia Gutău, condamnat pentru fapte de corupţie, să mai conducă încă o dată oraşul. În schimb, pe pagina de Facebook a lui Gutău sunt numai mesaje de încurajare: „Nu concep oraşul fără dumneavoastră! Dacă nu vă vor accepta partidele, adunăm semnături pentru candidat independent”, „Mulţi mor de ciudă… Fără Gutău, Vâlcea moare!”. Chiar Rândunel Bădescu, fost inspector şef al Poliţiei, a transmis: „Poate a venit timpul ca cetăţeanul să aleagă omul şi nu partidul. Mult succes!”. Această postare avea ieri un total de 240 likeuri, 33 distribuiri şi alte zeci de comentarii.

Independent, dar cu o echipă lângă el

radulescu_romeo3În data de 5 ianuarie 2016, Romeo Rădulescu a anunţat că îşi doreşte o candidatură pentru postul de primar al municipiului: „Eu sunt un om de partid, nu pot spune că mi-a fost bine sau rău. Sunt independent, dar am lângă mine o echipă care a fost organizată ca şi un partid. Eu am rămas în viaţa politică, am continuat să încerc să îmi fac munca pentru care am fost trimis în Parlamentul României. Îmi doresc să candidez la primărie. Nu sunt disperat, însă, să candidez pentru o funcţie. Cred, însă, că pot face multe lucruri bune”, a precizat Rădulescu. Fiind unul dintre parlamentarii care nu a renunţat în aceşti ani să susţină cauza Oltchimului, deputatul Rădulescu se menţine pe aceeaşi linie: „Eu am menţinut această linie şi încă mai cred că Platforma Chimică trebuie şi poate să revigoreze judeţul. Am continuat să vorbesc despre Oltchim pentru că sunt singurul parlamentar care nu a avut relaţii economice cu acest combinat chimic. Nu sunt şi nu am fost în consilii de administraţie la firme ce au legătură cu Oltchimul. Această societate încă mai poate să fie salvată, prin privatizare”, a mai spus Rădulescu. Această postare a adunat 257 like-uri, 40 de distribuiri şi mai puţine comentarii decât cea a lui Gutău.