„FRAȚII NOȘTRI AU NEVOIE DE NOI mai mult ca niciodată!”.
Mobilizare generală în Costești pentru un generator destinat Ostriței, Cernăuți


Administrația locală a lansat un apel și încearcă să strângă fondurile necesare ca românii din Bucovina de Nord să treacă iarna aceasta
De Ziua Națională, Costeștiul a strigat mobilizarea pentru cauza fraților români din Ostrița, Cernăuți, ai Bucovinei de Nord, acolo unde războiul începe să afecteze tot mai mult populația civilă. Astfel, într-o postare pe o rețea de socializare, a fost lansat apelul pentru strângerea de fonduri pentru un generator:
„Frații noștri, românii din Ostrița, ne cer ajutorul. Niciunul dintre ei nu știe ce va fi mâine. Mulți dintre ei au plecat. Cei care nu au avut de ales au rămas și trăiesc în teamă și întuneric. Sărbătorile care vin nu înseamnă pentru ei decât durere și frică. Au fii care și-au pierdut viețile, au copii cărora nu știu ce să le răspundă la întrebarea cât va mai dura totul. Hrana este puțină, nesiguranța este uriașă. Ei știu că mâine vor primi poate iar vești rele, știu că pot rămâne fără apă, fără hrană și fără curent. Au nevoie de un generator și stă în puterea noastră să încercăm să îi ajutăm. Orice sumă, oricât de mică este binevenită!”