FOTO: INCENDIU DE DOUĂ ZILE în sudul Vâlcii. Pompierii intervin cu freza!


Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați, în data de 11 august 2021, la ora 14.40, pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe raza orașului Bălcești. Flăcările s-au manifestat la un depozit de gunoi de grajd, aflat în administrarea unei societăți comerciale cu profil de creștere a păsărilor.
Pentru stingerea incendiului, s-au trimis inițial la fața locului, o autospecială de stingere cu apă și spumă, pompierii militari acționând alături de membrii SVSU Bălcești. La scurt timp, administratorul depozitului a solicitat mai multe utilaje (cisterne cu apă și buldoexcavatoare), pentru dislocarea gunoiului și stingerea focarelor. Până joi, 12 august, în jurul orei 08.00, acolo fuseseră folosite aproximativ o sută de tone de apă, operațiunea de stingere desfășurându-se și în timpul nopții de miercuri spre joi.
Joi dimineață, la fața locului au fost trimise efective mărite de pompieri și utilaje (un autocamion ce transporta un buldoexcavator de la GI Râmnicu Vâlcea, o autofreză la GI Govora, un AMOP de la GI Drăgășani și un autoturism. Joi, în jurul orei 08.00, focarele erau de ordinul zecilor și se manifestau în profunzimea stratului de gunoi, gros de aproximativ doi metri, pe o suprafață de aproximativ 250 mp, pe o singură parcelă (depozitul este traversat de un drum, care îl împarte în două parcele aproximativ egale, în suprafață de circa 400 mp fiecare.). Zona în care se află amplasat depozitul este nelocuită, astfel că degajarea fumului și toxicitatea acestuia nu pune în pericol populația din orașul Bălcești. Vom reveni cu amănunte.
Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea