Fotbal, Liga a II-a: Viperele ţintesc victoria pe terenul şoimilor


• Şoimii Pâncota – CSM Râmnicu Vâlcea, mâine, de la ora 11.00

Cu punctaj maxim de la începutul play-out-ului graţie victoriilor de pe teren propriu cu FC Bihor Oradea (scor 2-1) şi FC Caransebeş (scor 1-0), CS Municipal Râmnicu Vâlcea a scăpat definitiv de emoţiile retrogradării. Echipa pregătită de antrenorul Alexandru Pelici s-a distanţat la opt puncte de principala urmăritoare, FC Caransebeş, şi este greu de crezut că mai poate pierde primul loc în play-out (adică locul şapte în ierarhia finală) până la sfârşitul acestui sezon. Consfinţirea chiar şi din punct de vedere matematic a acestei situaţii poate avea la loc la finalul săptămânii curente, când gruparea râmniceană, ajutată şi de eventualul jocul al rezultatelor, îşi poate asigura locul şapte la general.
Sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, în cadrul etapei a III-a din play-out, echipa noastră va evolua pe terenul „lanternei roşii”, Şoimii Pâncota. Partida contra formaţiei nou-promovate din judeţul Arad reprezintă o bună oportunitate pentru Marius Staicu (foto, stânga), Bogdan Geantă & Co. de a-şi trece alte trei puncte în cont. Jocul nu se anunţă însă tocmai facil pentru „viperele albastre” din Zăvoi. Asta pentru că „şoimii” din Pâncota au reuşit câteva rezultate bune pe propriul teren şi au demonstrat deja că acasă pot încurca pe aproape oricine. În plus, aşa după cum antrenorul Alexandru Pelici a declarat la finalul meciului câştigat cu FC Caransebeş, fiindcă situaţia din clasament permite, în cele patru runde rămase până la finalul sezonului, în distribuţia echipei noastre vor apărea mulţi juniori. Astfel, chiar dacă este posibil ca prin această strategie să fie sacrificate anumite rezultate, conducerea clubului râmnicean doreşte să ofere şansa acelor juniori care merită să evolueze la nivelul ligii secunde. Ei se pot face remarcaţi şi vor câştiga încredere în forţele proprii, putând să ofere o bună alternativă pentru completarea lotului echipei noastre de-a lungul sezoanelor viitoare.
De asemenea, ar mai fi de amintit faptul că runda programată la finalul acestei săptămâni este ultima din turul play-out-ului, toate cele patru echipe participante la întrecerea ce poate fi denumită a „codaşelor” întâlnindu-se între ele. În cealaltă partidă a etapei cu numărul trei, fotbaliştii de la FC Caransebeş vor evolua pe propriul teren contra orădenilor de la FC Bihor. Gazdele, jucătorii fostului antrenor din Zăvoi Alin Artimon, vor încerca să obţină toate punctele în această partida, una ce poate fi considerată derby pentru locul al doilea în ierarhia finală al play-out-ului. Spunem asta fiindcă, în eventualitatea unui succes, FC Caransebeş s-ar distanţa la şapte puncte de FC Bihor, „gugulanii” fiind aproape siguri că nu vor mai putea pierde poziţia secundă indiferent de rezultatele din ultimele trei etape.

Programul etapei a III-a

Mâine, ora 11.00
Şoimii Pâncota – CSM Râmnicu Vâlcea
FC Caransebeş – FC Bihor Oradea

Programul etapei a IV-a

Sâmbătă, 25 aprilie, ora 11.00
CSM Rm. Vâlcea – Şoimii Pâncota
FC Bihor Oradea – FC Caransebeş

Clasament play-out

1.CSM Rm. Vâlcea 30p 21-18 (+3)
2.FC Caransebeş 22p 19-28 (-9)
3.FC Bihor Oradea 18p 14-22 (-8)
4.Şoimii Pâncota 17p 18-28 (-10)