Foc în Tomșani. Pompierii s-au luptat o oră cu flăcările!


Zilele trecute, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” au intervenit, în comuna Tomșani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Flăcările s-au declanșat la nivelul acoperișului, iar până la stingerea acestora au ars și s-au degradat elementele constructive din lemn din componența podinei și a acoperișului pe o suprafață de 30 mp.
„După aproape o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la un aparat electrocasnic uitat sub tensiune”, au informat pompierii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă.

Sfaturi de la pompieri

Pentru evitarea unor situații asemănătoare, pompierii vâlceni recomandă respectarea următoarelor reguli:
• nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
• instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
• verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Alertă în Brezoi. Pompierii au salvat o casă de la mistuire
Neobosiții pompierii vâlceni au intervenit, zilele trecute, în orașul Brezoi, pe strada Vultureasa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un coș de evacuare a fumului. Până la stingerea incendiului, a ars funinginea de pe interiorul coșului. Prin intervenția promptă a pompierilor, s-a reușit salvarea locuinței și a celorlalte bunuri din gospodărie. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat de la coșul pentru evacuare a fumului rămas necurățat înaintea folosirii sistemului de încălzire.

Recomandări prețioase

Pentru a evita situații asemănătoare celei petrecute în Brezoi, pompierii recomandă:
• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
• coșurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).