Festivalul Colindului Vâlcean, prilej de scandal: „Rușine, consilierilor județeni!”


• edilul Bănacu s-a supărat rău pe membrii legislativului județean pentru absența de la prima ediție a festivalului de colinde
Prima ediție a Festivalului Colindului a fost un prilej de bu­curie și sărbătoare pentru câteva sute de vâlceni care au urcat pe scenă Sălii Consiliului Județean într-o competiție pe cât de ine­dită pe atât de strânsă. Una dintre trupele înscrise în concurs a fost și ansamblul  „Brâuleț de Bărbătești”.
În frunte cu edilul Bănacu (foto, în centru), voinicii de sub Pătrunsa au im­presionat audi­ența cu colindele lor. Constantin Bănacu nu a fost însă deloc mulțumit așa cum e aștepta toată lumea. Supărarea sa nu a fost îndreptată către ar­tiștii săi ci către consilierii jude­țeni: „Pentru prima ediție, lucru­rile au mers foar­te bine așa că toate felici­tă­rile mele organiza­torilor. Băieții noștri au fost și ei la înălțime, dar față de cei de la Titești, mai avem de lucrat, să fim sinceri… Dacă la edițiile ur­mă­toare, se vor separa pe seri categoriile, copii, adulți și preoți, cred că ar fi un festi­val și mai de succes. Din pă­cate, în afara ce­lor câteva sute de copii, profesori și prinți veniți din tot județul, n-am văzut picior de consilier jude­țean. Asta nu face decât să demons­treze ce stres și grijă e pe oamenii aceștia care ne reprezintă în Parlamen­tul Vâlcii. Niște nesimțiți! Să le fie rușine că o astfel de manifestare și munca atâtor copii și dascăli n-au con­tat! Oameni care au bătut zeci de kilometri și s-au chinuit zile în șir să iasă totul bine, me­ri­tau mai mult respect și atenție…”