Fără victorie de 60 de zile, Vâlcea vrea trei puncte în ultima etapă


• derby-ul Olteniei la handbal feminin se joacă duminică, în Sala Sporturilor „Traian”

26 februarie este ultima dată la care jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea au simțit gustul victoriei în Liga Națională de handbal feminin. Se întâmpla la Slobozia, pe terenul Unirii din localitate, atunci când echipa noastră se impunea cu scorul de 25-24, într-un meci din cadrul etapei a XIX-a. Au trecut, iată, exact 60 de zile de la acel succes, timp în care HC Municipal a înregistrat cinci înfrângeri în tot atâtea meciuri disputate, iar într-o altă rundă a stat.

Joc cu miză în clasament doar pentru SCM Craiova
Duminică, în ultima zi a lunii aprilie, echipa noastră va susține cel de pe urmă meci din actuala stagiune a competiției feminine. În cadrul rundei a XXVI-a, vâlcencele pregătite de antrenorii Gheorghe Sbora și Luminița Huțupan-Dinu vor primi vizita doljencelor de la SCM Craiova. Meciul, considerat derby-ul Olteniei la handbal feminin, este programat cu începere de la ora 16.00, în Sala Sporturilor „Traian”. La data la care vâlcencele vor susține această întâlnire se vor împlini exact nouă săptămâni de la ultimul succes repurtat în campionat. Seria neașteptată de eșecuri a făcut ca echipa noastră să piardă câteva locuri în clasament pe parcursul ultimelor două luni și să staționeze acum pe poziția a șasea. Fără posibilitatea de a mai obține prezența în viitoarea ediție a cupelor europene, jucătoarele de la HC Municipal vor lupta doar pentru imaginea de final din acest sezon și pentru a aduce, măcar în al doisprezecelea ceas, o nouă bucurie pe fețele inimoșilor suporteri vâlceni, extrem de avizi după handbalul de calitate. Este adevărat că, în cazul unui eșec, HC Municipal ar putea ceda până și poziția a șasea în ierarhie, în dauna brașovencelor de la Corona.
De partea cealaltă, craiovencele de la SCM au mai multe motive pentru a-și dori cele trei puncte la finalul disputei de la poalele Capelei. Pe lângă satisfacerea orgoliului în duelul cu rivala din regiune, un succes le-ar putea ajuta pe craiovence să își treacă în palmares, la finalul acestui sezon, cea mai mare performanță din scurta istorie a clubului: un loc pe podium. Astfel, în eventualitatea în care SCM Craiova se va impune la Vâlcea, iar HC Zalău nu va reuși să triumfe pe terenul codașei Unirea Slobozia, „bronzul” Ligii Naționale din ediția care tocmai urmează să se încheie va merge în Bănie.

TVR 1 va transmite meciul dintre Vâlcea și Craiova
Pentru iubitorii handbalului care nu vor putea ajunge în tribunele Sălii Sporturilor „Traian” pentru a-și susține favoritele în ultimul joc al campionatului, reprezentanții postului public de televiziune vin cu o veste foarte bună. Intuind interesul sporit pe care o partidă precum cea dintre HC Municipal Râmnicu Vâlcea și SCM Craiova îl va crea, oamenii de la televiziunea publică au decis să transmită în direct partida prin intermediul postului TVR 1.
Programul etapei a XXVI-a (ultima din acest sezon):
Unirea Slobozia – HC Zalău (28 aprilie, ora 12.00)
Corona Brașov – CSM București (29 aprilie, ora 12.30)
CSM Bistrița – CSM Roman (29 aprilie, ora 16.00)
HCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova (30 aprilie, ora 16.00)
Măgura Cisnădie – HC Dunărea Brăila (1 mai, ora 18.30)
*Universitatea Cluj și HC Danubius Galați vor sta în ultima rundă
**CSM Ploiești și Cetate Deva s-au retras din campionat