„Este uman să ne ajutăm semenii aflați la nevoie. Dar nimeni nu poate dicta românilor când să îi integreze pe cei care solicită ajutor”


• susține deputatul vâlcean Ion Cristinel Marian în problema imigranților
Subiectul care a surescitat discuții aprinse în rândul opiniei publice din toată Europa, și nu numai, cel al miilor de imigranți care solicită găzduire în interiorul Comu­nității Europene a fost intens dezbătut și de către parlamentarii vâlceni. Așa după cum ați aflat și din alte numere ale publicației noastre, printre cei care și-au exprimat un punct de vedere referitor la acest subiect se numără și deputatul vâlcean Ion Cristinel Marian. Reprezentantul Colegiului Drăgășani în Parlamentul României este de părere că românii, recunoscuți drept un popor ospitalier, ar putea fi una dintre gazdele imigranților din Europa. Pe de altă parte, președintele Filialei Vâlcea a Partidului Național Democrat susține că nimeni nu ar trebui să impună țării noastre cote de imigranți și anumite perioade de timp pe parcursul cărora să îi găzduiască pe aceștia. De asemenea, deputatul Marian se îndoiește de faptul că toți imigranții vor dori să se integreze în societățile europene în care vor ajunge.
„Partidul Naţional Democrat consideră că românii sunt oameni ospitalieri şi pot ajuta alți oameni aflați în nevoie, însă în limitele pe care şi le permite şi nepericlitând stabilitatea economică şi securitatea naţională. Este uman să ajutăm, este normal să fii solidar, alături de celelalte popoare europene, cu cei aflaţi în necaz, dar nimeni nu ne poate dicta să îi integrăm pe cei ce apelează la ajutorul nostru. Un popor creştin ortodox va întinde întotdeauna cu mărinimie o mână de ajutor oamenilor prigoniţi de război, dar nu suntem atât de naivi încât să credem că toți cei ce vor veni la noi în calitate de refugiaţi vor dori să se integreze în societatea noastră”, sună declarația parlamentarului vâlcean.