Elevii de la Colegiul Energetic și Liceul Lădești, pe podium la „Știu și aplic”


Din data de 18 și până pe 20 mai, zece elevi vâlceni au participat, în municipiul Iași, la faza națională a Concursului „Știu și aplic” – Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii, aflat la cea de-a VI-a ediție.
Concursul a avut ca obiectiv dezvoltarea abilităților și competențelor actualilor elevi, viitori lucrători în domeniul securității și sănătății în muncă cu scopul reducerii numărului accidentelor de muncă. Acesta a fost atins prin intermediul celor două probe ale concursului: proba teoretică individuală, pe calculator și proba practică pe echipe, probe desfășurate pe cinci secțiuni: liceu – clasele IX-X și XI –XII – filiera teoretică și tehnologică, precum și școala profesională. Județul Vâlcea a participat cu cinci echipaje de elevi de la: Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea – două echipaje, Liceul Tehnologic „General Magheru” Râmnicu Vâlcea – un echipaj și Liceul Teoretic „Virgil Ierunca” Lădești – două echipaje, clasate pe locurile I la faza județeană.
Echipajul de la Liceul Teoretic „Virgil Ierunca” Lădești, format din elevele Denisa-Ionela Presură și Costina-Alexandra Ene, a obținut locul al III-lea, iar echipajele formate din elevii Ștefan-Boangăr Gabriel-Alexandru, Ion-Cristian Șoachete de la Liceul Teoretic „Virgil Ierunca” Lădești și Maria-Bianca Bunescu, Maria-Nicoleta Didoiu de la Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea au obținut mențiune, la acest concurs participând 30 de județe. De îndrumarea elevilor s-au ocupat profesorii: Carmen Armeanu de la Liceul Teoretic „Virgil Ierunca” Lădești și Camelia Ciurea și Venera Bîrzescu de la Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea. Un sprijin real a fost oferit și de către conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea.
Datele prezentate ne-au fost oferite de către Adina Dobrete, inspector managementul școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.