Ei sunt vâlcenii care știu să dea șah din orice poziție!


În perioada 6-15 aprilie 2021, în stațiunea Mamaia din județul Constanța, s-au desfășurat Campionatele Naționale de Juniori la șah (la grupele de vârstă 14, 16, 18 și 20 ani). Întrecerile sportive s-au desfășurat sub egida Federației Române de Șah. Sportivii vâlceni prezenți la concurs, legitimați la A.C.S. Jocul de Șah Râmnicu Vâlcea, au avut evoluții foarte bune, reușind să cucerească trei medalii, după cum urmează:
• medalie de aur (campioană națională) – Ilinca Petra Batagan (fete, categoria 16 ani), de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”;
• medalia de bronz – tot Ilinca Petra Batagan (fete, categoria 16 ani), în proba de blitz;
• medalie de argint (vicecampion național) – Bogdan Bălan (băieți, categoria 18 ani), de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”.

Vâlcenii vor reprezenta România la competiții internaționale!

„Cei doi elevi vâlceni vor reprezenta România la Campionatul Mondial, respectiv Campionatul European de șah clasic, la categoriile lor de vârstă. Alături de liderul autoritar (juniori + seniori) al șahului național, elevul Bogdan Deac (de la Colegiul Național «Mircea cel Bătrân», la Râmnicu Vâlcea se consolidează un nucleu puternic de jucători de șah la juniori, cu performanțe deosebite. În contextul în care activitatea sportivă a fost oprită, iar pregătirea s-a desfășurat în condiții speciale, dorim să felicităm atât sportivii, dar și pe cei care i-au ajutat să atingă aceste performanțe. Mult succes pe mai departe!”, au transmis reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: DJST Vâlcea
Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al DJST Vâlcea