EI SUNT CEI DOI POLIȚIȘTI VÂLCENI care merită avansați! În timpul liber, au depistat un șofer beat și drogat care a fost aproape de a lovi două tinere la Călimănești


Duminică, 27 august 2023, în jurul orei 15.50, agentul de poliție Nicolae Donțu din cadrul Postului de Poliție Racovița și agentul principal de poliție Claudiu Săvulescu din cadrul Postului de Poliție Câineni, în timp ce se deplasau către Poliția orașului Brezoi, pentru a intra în serviciu (deci, se aflau în timpul liber!), au observat în fața mașinii lor, pe Drumul Național 7 CC – Centura orașului Călimănești, un autoturism care se deplasa haotic. La un moment dat, șoferul chiar a evitat la limită acroșarea a două tinere ce se deplasau pe partea carosabilă.

Tânărul aflat la volan consumase canabis

„Cei doi polițiști au solicitat sprijinul colegilor din cadrul Poliției orașului Călimănești, iar cu ajutorul acestora, pe Viaductul Poștei de la ieșirea din orașul Călimănești spre județul Sibiu, au reușit blocarea autoturismului. La volanul acestuia se afla un bărbat în vârstă de 28 de ani, domiciliat în municipiul Râmnicu Vâlcea. Conducătorul auto a fost verificat cu aparatul etilotest, fiind indicată valoarea de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, fiind testat și cu aparatul Drugtest, rezultatul a ieșit pozitiv la canabis. Ulterior, șoferul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, precum și a prezenței substanței psihoactive în organism. Felicitări colegilor pentru intervenția promptă!”, au anunțat polițiștii vâlceni.
În cauză ar mai fi de precizat faptul că a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Sursă foto: Arhivă