Editura vâlceană „Antim Ivireanul”, prezentă la cel mai prestigios târg național de carte


Începând de astăzi, la Centrul de expoziții și evenimente Romexpo din București se deschide cea de-a XII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Târgul de carte, care este cel mai cunoscut din țară pe acest segment cultural, reunește edi­turi dintre cele mai cunoscute din țară și de peste hotare. De asemenea, la eve­nimentul ce va fi organizat în peri­oada 24-28 mai, vor fi prezenți nume­roși scriitori români și străini care s-au făcut remarcați prin creațiile lor; alții deopotrivă aflându-se la primii pași în descoperirea tainelor publicisticii.
O onorantă invitație pentru participarea la acest salon a primit-o editura vâlceană „Antim Ivireanul”. De altfel, pentru cunoscuta editură din capitala județului nostru, participarea la târgul de carte din București este un eveniment înscris în calendarul anual al activităților, membrii acesteia fiind prezenți an de an la București. Și nu în orice condiții, ci cu rezultate foarte bune, având de fiecare dată un stand frumos aranjat, ce nu a dus lipsă de vizitatori. Pentru cei interesați să participe la eveniment, facem precizarea că editura noastră va avea standul ADE-PC cu numărul C04 din Pavilionul 4.

Programul de lansare a cărților apărute la Editura „Antim Ivireanul”

24 mai, orele 16.30-18.00 (Cafe­neaua Literară „Iulius Meinl” –Pavilionul C5)
• Lansare Florentin Popescu: volumul „Povestiri din anul Cocoșului de Foc”
• Lansare Eugen Evu și Alex Cetățeanu: volumul „Peștera cu bal(c)on”
Alături de autori vor fi invitaţi: Nicolae Dan Fruntelată și Mihai Antonescu. Moderator: Ioan Barbu. La final, scriitorii vor acorda autografe.

25 mai, orele 11.00-12.00 (Standul C04 din Pavilionul C4)
• Prezentarea revistelor „Arena literară” (ediția din mai 2017) și „Rotonda valahă” nr. 5, din trimestrul II 2017. Prezintă: Aureliu Goci, Nicolae Roșu și Ioan Barbu

25 mai, orele 16.00-17.00 (Cafeneaua literară „Kretzulescu” – Pavilionul C1)
• Lansare Ioan Barbu: romanele „Clopote în lacrimi” și „Vulturul albas­tru” (bilingv: în limbile română și ita­liană)
Alături de autor vor fi invitaţi: Eliza Roha, Aureliu Goci, Lucian Gruia și Marian Nencescu. Moderator: Nicolae Roșu. La final, scriitorul Ioan Barbu va acorda autografe.

26 mai, orele 11.00-12.00 (Standul C04 – Pavilionul C4)
• Lansarea albumelor retrospec­tive: „Eugenia Enescu – pictură, ceramică, sticlă” și „Radu Adrian – sculptură, pictură”. Prezintă Tudor Meiloiu și Doru Drăgușin.

26 mai, orele 15.30-17.30 (Cafe­neaua „Kretzulescu” – Pavilionul C1)
• Lansare Lia-Maria Andreiță și Ion Andreiță: volumul „Iubiri lângă Marele Zid”
• Constantin Argeșanu: romanul „Marele Preot”
Alături de autori vor fi invitaţi: Neagu Udroiu, Florentin Popescu și George Voica. Moderator: Ioan Barbu. La final, scriitorii vor acorda autografe.

27 mai, orele 18.00-21.00 (Cafe­neaua Iulius Meinl – Pavilionul C5)
• Lansare Ion Drăghici: volumul de versuri „A doua răstignire”
• Lansarea antologiei literare „11 pentru Vâlcea”
Alături de autori vor fi invitaţi: Passio­­naria Stoicescu, Mihai Antonescu, Emilia Dănescu și Ioan Barbu. Moderator: Nicolae Roșu. La final, scriitorii vor acorda autografe.