După victoria cu CSM Galați, SCM Râmnicu Vâlcea s-a desprins în fruntea Ligii Florilor


• oaspetele s-au ținut bine în prima repriză, dar au cedat după pauză
Marți după-amiaza, în primul meci al etapei a șasea din Liga Florilor de handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM Galați s-au întâlnit în Sala Sporturilor „Traian”. Cum era de așteptat, echipa râmniceană, liderul la zi al întrecerii naționale, s-a impus destul de lejer în fața adversarei de pe malul Dunării. Succesul de răsunet obținut în campionat pe terenul bucureștencelor de la CSM și prima victorie europeană, bifată duminică, cu Kastamonu, au dat aripi sportivelor pregătite de antrenorul Florentin Pera. Vâlcencele au controlat în totalitate întâlnirea cu CSM Galați, problema echipei învingătoare nefiind pusă nici un moment. Totuși, în prima repriză, oaspetele din Galați s-au ținut destul de bine în fața iureșului vâlcencelor, pauza aducând o diferență de numai patru goluri în favoarea echipei noastre: 13-9!
Jucătoarele de la SCM s-au dezlănțuit după pauză, când gălățencele și-au arătat în multe momente limitele, atât individual, cât și ca echipă. În partea secundă, pe teren aproape că a existat o singură echipă, aceasta fiind evident SCM Râmnicu Vâlcea. Chiar dacă antrenorul Florentin Pera a decis să mai menajeze unele dintre jucătoarele care au dus greul în partidele cu CSM București și Kastamonu, sportivele venite de pe banca de rezerve s-au ridicat la înălțimea celor folosite mai des în meciurile cu miză și au făcut instrucție cu gălățencele. Dacă ne raportăm doar la ceea ce s-a întâmplat de-a lungul reprizei secunde, am putut constata că SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus la o diferență de nu mai puțin de opt goluri (14-6), adică destul de mult pentru un joc din prima competiție ca valoare a handbalului feminin românesc. În urma acestei evoluții foarte bune, SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat meciul din runda a șasea la o diferență de 12 goluri, tabela indicând la final 27-15 în favoarea echipei noastre.

Cinci puncte în fața locului doi

După victoria clară cu CSM Galați, SCM Râmnicu Vâlcea și-a acontat primul loc în clasamentul Ligii Florilor pentru cel puțin zece zile. Echipa noastră a ajuns la șase victorii din tot atâtea meciuri disputate și la un total de 18 puncte. Următoarele două clasate, Măgura Cisnădie și CSM București au 13, respectiv 12 puncte. Este adevărat și faptul că aceste echipe nu și-au disputat încă meciurile din cadrul rundei a șasea. Cum Cisnădie și București vor evolua joi, respectiv la mijlocul săptămânii viitoare, iar meciurile din cadrul etapei a șaptea sunt programate tocmai la sfârșitul săptămânii viitoare, este clar faptul că Vâlcea va păstra fotoliul de lider al Ligii Florilor cel puțin încă zece zile! Pe locurile patru și cinci în clasament, se află formațiile Corona Brașov și Gloria Buzău, fiecare cu câte 10 puncte.

Urmează returul cu Kastamonu

Duminică, 21 octombrie, SCM Râmnicu Vâlcea va disputa manșa secundă din turul al doilea al Cupei EHF, pe terenul formației Kastamonu din Turcia. În meciul tur, disputat duminica trecută, în Sala „Traian” din Râmnicu Vâlcea, SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus la o diferență de nouă goluri, deși ecartul în favoarea formației noastre putea fi și mai mare. Chiar și așa, avantajul de scor pe care SCM Râmnicu Vâlcea și l-a acontat deja, plus diferența clară de valoare dintre loturile celor două formații, ne fac să credem, că meciul din Turcia nu poate produce nici o surpriză și că gruparea râmniceană va fi cea care se va califica în turul al treilea din Cupa EHF. În numărul de mâine al cotidianului nostru, vom reveni cu informații pe marginea acestui subiect.