După opt etape din Seria Vest, CS Municipal se află în cărțile promovării


• două echipe venite din Liga a III-a, între primele clasate

Cele câteva sezoane în care fotbalul de la „matineu” a fost marcat de retrageri numeroase de echipe și de serii incomplete au rămas istorie. Liga a II-a pare să își fi regăsit, în sfârșit, măcar parțial, vigoarea și chiar spectaculozitatea. Asta cel puțin în Seria Vest, acolo unde fotbaliștii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au parte de un campionat interesant, cu rezultate surpriză în fiecare rundă și cu un clasament care se modifică în permanență. Neînvinsă din runda inaugurală, când elevii antrenorului Alexandru Pelici au cedat pe terenul „gugulanilor” de la FC Caransebeș, trupa râmniceană a avut constant meciuri bune, iar eforturile jucătorilor s-au văzut și în clasament. Echipa sprijinită de Primăria Râmnicului și de parlamentarul Dan Nițu a ajuns la 15 puncte în clasament, situându-se acum pe treapta a doua. Astfel, în acest moment, CS Municipal ocupă un loc ce i-ar permite să participe la barajul pentru promovarea în Liga I.
Interesant de remarcat este și faptul că două nou-promovate în Seria Vest a ligii secunde de fotbal se află între primele patru clasate. Liderul la zi al întrecerii, FCM Baia Mare – 18 puncte, este chiar o echipă nou-promovată. După CS Municipal, care ocupă locul al doilea, cu 15 puncte, se află Șoimii Pâncota, formație cvasi-debutantă în eșalonul al doilea, gruparea arădeană promovând sezonul trecut pe cea de-a doua „scenă” valorică a fotbalului românesc. Pe locul patru, cu un număr de puncte identic cu al Șoimilor, respectiv 14, se află Chindia Târgoviște. Deși are o mare tradiție în fotbalul românesc, gruparea dâmbovițeană evoluând, acum aproape două decenii, chiar și în prima divizie, Chindia este în acest moment o formație nou-promovată în Seria Vest din Liga a II-a. Formațiile care erau cotate cu cele mai importante șanse de a se lupta pentru supremație, respectiv cele trei grupări care au retrogradat în ultimul sezon din Liga I, ocupă locuri modeste dacă e să ne raportăm la pretențiile și condițiile de care dispun. Gaz Metan Mediaș se află pe locul cinci (13 puncte), FC Brașov pe poziția a șaptea (tot cu 13 puncte), în timp ce Universitatea Cluj este abia a douăsprezecea (cu numai 6 puncte). Astfel, concluzionând, putem spune că am avut parte de un campionat foarte spectaculos, în care echipele nou-promovate au luat de departe „fața” celor care au venit din primul eșalon valoric.

Rezultatele etapei a VIII-a

Sâmbătă, 10 octombrie
CSM Rm. Vâlcea – Universitatea Cluj 2-1
FC Caransebeș – UTA B.D. Arad 0-2
FC Brașov – Gaz Metan Mediaș 2-0
FCM Baia Mare – Unirea Tărlungeni 2-0
Metalul Reșița – Chindia Târgoviște 0-1
Olimpia Satu Mare – CS Mioveni 0-1
FC Bihor – Șoimii Pâncota 1-0
Clasamentul Seriei Vest după primele opt etape: FCM Baia Mare 18p, CSM Râmnicu Vâlcea 15p, Șoimii Pâncota 14p, Chindia Târgoviște 14p, Gaz Metan Mediaș 13p, UTA Bătrâna Doamnă 13p, FC Brașov 13p, Olimpia Satu Mare 11p, CS Mioveni 11p, FC Bihor Oradea 10p, FC Caransebeș 9p, Universitatea Cluj 6p, Unirea Tărlungeni 5p și Metalul Reșița 1p.