După două săptămâni de pauză, jucătoarele de la HC Municipal revin în Liga Națională


• HCM Roman – HCM Râmnicu Vâlcea, duminică, de la ora 11.00

HCMFără strălucire în primele opt etape, dar cu o evoluție net superioară celei din prima parte a sezonului trecut, HC Municipal Râmnicu Vâlcea revine în întrecerea de elită a handbalului feminin românesc. La finalul acestei săptămâni, jucătoarele pregătite de antrenorii Dumitru Muși și Maria Duca vor evolua la Roman, pe terenul moldovencelor de la handbal Club Municipal. Acesta va fi primul meci oficial după o întrerupere a campionatului prilejuită de participarea echipei naționale la mai multe meciuri de pregătire. Partida se anunță deosebit de dificilă pentru municipalele din Râmnicu Vâlcea, gruparea din Roman fiind recunoscută ca o formație care pierde greu pe teren propriu. În plus, formația moldavă a avut un început nu tocmai reușit de campionat iar meciul cu Vâlcea este privit de către oficialii acestei echipe drept unul la finalul căreia trebuie să câștige toate cele trei puncte. Moldovencele nu ar avea prea mult de câștigat în clasament de pe urma unei victorii cu Vâlcea, echipa din Roman urmând să păstreze poziția a șasea chiar și în eventualitatea unui succes. Totuși, cu trei puncte câștigate în fața elevelor lui Muși, romașcanele ar mai scăpa de presiunea pe care o exercită formația clasată pe treapta a șaptea a podiumului, HC Zalău. De partea cealaltă, pentru echipa noastră, un eventual succes obținut în Moldova ar reprezenta aur curat, Vâlcea având șase mari să urce pe poziția a treia dacă s-ar întoarce cu toate punctele de la Roman. Totuși, dată fiind forța adversarelor, nici un punct câștigat la Roman nu ar fi de aruncat pentru HCM acesta putând conta foarte mult atunci când se va trage linie.
Întâlnirea dintre HCM Roman și HCM Râmnicu Vâlcea se va disputa în cadrul etapei a IX-a din Liga Națională și nu va fi transmisă live de vreun post de televiziune. Meciul este programat duminică, 19 octombrie, cu începere de la ora 11.00. Ulterior, în etapa a X-a, HCM va evolua tot în deplasare, pe terenul ardelencelor de la Mureșul Târgu Mureș. Acest joc se va disputa în data de 22 octombrie.

Baia Mare a trecut pe primul loc după victoria în derby-ul cu CSM București

Liderul la zi al Ligii Naționale este HCM Baia Mare. Campioana en-titre a țării noastre a preluat fotoliul de lider de la rivala CSM București. Trebuie spus că maramureșencele au profitat și de o conjunctură ce le-a permis să ajungă în pole-position. Mai întâi, CSM București a pierdut la „masa verde” cele trei puncte câștigate cu SCM Craiova, din cauza faptului că antrenorii formației din Capitală nu au avut la acel meci ecusoanele cu însemnele FRH. Ulterior, CSM București a fost penalizată cu un punct tot din cauza acelui meci. Colac peste pupăză, bucureștencele au pierdut și derby-ul de la Baia Mare, scor 21-24, iar echipa din nordul țării s-a instalat pe prima poziție. Asta după ce, la un moment dat, CSM București și Corona Brașov aveau un avans de trei-patru „lungimi” în fața campioanei din Baia Mare.

Programul etapei a IX-a

Sâmbătă, 18 octombrie
Corona Brașov – HC Dunărea Brăila
SCM Craiova – Mureșul Tg. Mureș
Duminică, 19 octombrie
HCM Roman – HCM Râmnicu Vâlcea
CSM Ploiești – U. Alexandrion Cluj
U. Neptun Constanța – HC Zalău
Cetate Deva – Unirea Slobozia
HCM Baia Mare – CSM București 24-21*
*meciul s-a disputat în data de 5 octombrie

Clasament Liga Națională: HCM Baia Mare 24p (280-200), SCM Craiova 21p (175-148), CSM București 20p (256-182), Corona Brașov 19p (229-173), HC Dunărea Brăila 18p (235-199), HCM Roman 14p (184-183), HC Zalău 12p (204-206), Unirea Slobozia 9p (188-215), HCM Râmnicu Vâlcea 8p (191-218), Cetate Deva 7p (203-239), CSM Ploiești 6p (172-207), Universitatea Alexandrion Cluj 5p (218-251), Universitatea Neptun Constanța 3p (189-229), Mureșul Târgu Mureș 0p (180-254).
*primele opt locuri asigură calificarea în play-off
**CSM București a fost penalizată cu un punct