Doi ani de la trecerea în neființă a medicului ALEXANDRU OPROIU


În anul 2020, pe 16 noiembrie, corpul medical din țara noastră a pierdut un reprezentant de seamă. Prof. dr. Alexandru OPROIU a trecut la cele veșnice, cu numai două săptămâni înainte de a fi împlinit venerabila vârstă de 90 de ani.
Născut la 1 decembrie 1930 în Glăvile, timpul nu a mai avut răbdare cu prof. dr. Alexandru Oproiu, chiar dacă despărțirea a fost grea pentru cei care l-au cunoscut și apreciat! Plecarea dintre noi a medicului Alexandru Oproiu a reprezentat o pierderea unui profesionist, care s-a adăugat altor nume cunoscute din sfera medicală, de care țara noastră s-a despărțit în anii 2020 și 2021.
„Cu lacrimi în ochi și pustiit de o adâncă durere aștern câteva rânduri despre acest MARE OM și medic, pe care îl cunosc de 62 de ani și care mi-a marcat întreaga carieră medicală. Dr. Alexandru Oproiu a făcut pasiune din gastroenterologie, specialitate care începea a se diferenția treptat de medicina internă a medicului obișnuit, cel cu cravată și halat lung, cu stetoscopul atârnat la gât”, îl descria, la plecarea la Domnul a doctorului Oproiu, cu veritabil talent literar, medicul Radu Gabriel Dobrescu, primul director al Spitalului Județean Vâlcea.