Directorul Miclea atenționează: „Virusul gripei aviare poate fi introdus rapid în orice localitate”


Directorul DSVSA Vâlcea, Mihai Gabriel Miclea, a ținut să precizeze tuturor celor prezenți la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență câteva aspecte legate de un adevărat pericol pentru comunități: gripa aviară.
„În ceea ce privește situația epidemiologică a gripei aviare, țin să precizez că virul poate fi introdus rapid în orice localitate. DSVSA Vâlcea a luat o serie de măsuri și menționez: transmiterea de adrese tuturor primăriilor prin care stipulam măsurile ce trebuie întreprinse; adrese privind exploatațiile comerciale de păsări, instruirea medicilor veterinari din teritoriu, trimiterea unor adrese către Garda Forestieră și toți administratorii fondului cinegetic de a verifica starea păsărilor”, a declarat directorul Miclea.
Totodată, având în vedere gradul ridicat de mortalitate, conducerea DSVSA Vâlcea a atenționat primarii să se ocupe de ecarisarea terenurilor, să interzică abandonarea deșeurilor animale în alte condiții decât cele prevăzute de lege, consiliile locale au responsabilitatea de a neutraliza deșeurile animale unde nu au fost depistați proprietarii.