Dilemă liberală. Cui îi este frică de trădare, de trădare piere!


FOND•PNL Vâlcea se dă de ceasul morții să nu-şi lase vicele Bogdan Pistol,… „la butoanele” Consiliului Județean
Şedinţa extraordinară a Consiliului Județean de vineri dimineaţă (12 decembrie) a înregistrat o nouă pagină de antologie politică. Consilierii liberali şi-au faultat, în văzul tuturor, vicepreşedintele lor, Bogdan Pistol, aflat doar la un pas de accederea în fruntea executivului! La limita paranormalului cu ridicolul, PNL-ul de la Vâlcea, în frunte cu deputatul Cristian Buican, a pus în scenă mazilirea propriului vice. Astfel, Bogdan Pistol, slujitor credincios al partidului său în Consiliul Județean, timp de peste doi ani, s-a trezit dintr-odată, peste noapte, ca indezirabil (?!), prin refuzul de a-l fi votat  pentru şefia executivului. Despre logica acestei acțiuni nu am reușit să aflăm nimic de la consilieri liberali. Toți, mai direct sau mai pe ocolite, precizau: „Noi executăm. Despre logică întrebați-l pe Buican”. De ce Gheorghe Păsat este preferatul „la zi”, la cârma județului, al liderului liberal vâlcean, deputatul Cristian Buican – funcție pe care i-o interzice obedientului de până acum, Bogdan Pistol, pare greu de înțeles. Dar nu este așa! Buican își dorește așa de mult conducerea CJ în 2016 că a ajuns să-i fie frică și de umbra oricărui posibil contracandidat. Paranoia puterii politice întrece astfel orice închipuire.
Printr-o mașinărie care a sfidat chiar și biata noastră democrație, în ședința extraordinară de vineri consilierii liberali, care votaseră ordinea de zi, cer apoi amânarea punctelor celor mai importante, privitoare la alegerea unui președinte interimar și a unui vicepreședinte. Consilierii pesedişti se roagă efectiv de adversari lor să-şi voteze omul pentru președinția interimară a Consiliului Județean. Era, de fapt, chiar vrerea unui judeţ întreg care așteaptă ca războaiele politice să înceteze, iar toți adversarii politici, în interesul celor care i-au ales, să se apuce de treabă. Vâlcenii nu mai vor să știe de lupta dintre taberele existente în interiorul vreunui partid, de vrajba până la demență dintre partide, ei vor liniște, ca treburile județului să meargă înspre bine.
Astăzi, este programată o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Județean, purgatoriu pentru vicele Bogdan Pistol. Se pare că umilirea sa publică merge mai departe. N-am nicio prietenie cu Bogdan Pistol, nu mi-a făcut vreun bine, dar nici rău. Dar ce se întâmplă înseamnă bătaie de joc și anularea oricărei urme de decență în politică. Colegii săi de partid nu au mustrări de conștiință?! În viață, mai avem și ancore sfinte ale sufletelor!