Declarație politică a deputatului Buican: PSD sărăceşte românii!


Zilele trecute, deputatul Cristian Buican a susținut în Parlament o declarație politică prin care a relatat că politicile guvernamentale fiscale din ultimele 15 luni, de când PSD-ALDE se află la guvernare, sărăcesc populaţia României.
„Acest lucru trebuie spus clar, răspicat şi fără urmă de îndoială. Din cauza politicilor fiscale ale guvernului, inflaţia este la 5%, cel mai mare nivel din ultimii 6 ani, iar ROBOR-ul, cel care influenţează dobânda creditelor luate de români, a ajuns la 2,68%, cel mai mare nivel din ultimii 4 ani. Chiar dacă nu sunt vreun mare specialist economic şi fiscal, afirm cu toată responsabilitatea că politicile Guvernului PSD-ALDE au dus la aceste valori îngrijorătoare ale inflaţiei şi ROBOR-ului. Nici nu trebuie să ai doctorat în economie când vezi în propriul buzunar că rata la bancă a crescut, preţurile au luat-o razna sau că utilităţile au explodat. Orice cetăţean cu minime cunoştinţe economice vede cum, din cauza măsurilor luate de PSD-ALDE, viaţa sa este mai scumpă şi că banii nu îi mai ajung. Din discuţiile purtate cu cetăţenii judeţului Vâlcea, am constatat cum creşterea ROBOR a condus la majorarea ratei la un apartament cu aproximativ 200 de lei lunar, iar rata inflaţiei de 5% a crescut valoarea cumpărăturilor lunare (mâncare, utilităţi, combustibil) ale unei familii formată din doi adulţi şi un copil cu minim 200 de lei lunar. Adică o familie cu copil ce are un credit pentru un apartament plăteşte în fiecare lună cu 100 de euro mai mult decât acum 15 luni. Ştiu că poate pentru parlamentarii puterii 100 de euro lunar nu este o avere, însă pentru o familie în care ambii părinţi câştigă salariul minim pe economie, această sumă reprezintă 1/5 din totalul veniturilor familiei respective. Foarte mult! Culmea ipocriziei este încercarea disperată a conducerii PSD de a pasa responsabilitatea creşterii alarmante a inflaţiei şi a ROBOR-ului la BNR, multinaţionale sau bănci. Nimic mai fals! De exemplu, aproximativ 3% din inflaţia din România se datorează creşterii preţurilor reglementate – gaze, electricitate – şi a reintroducerii supraaccizei la carburanţi. ANRE, organismul care se ocupă de stabilirea preţurilor reglementate la gaze şi electricitate este condus de un fost deputat PSD, iar supraacciza la carburant a fost reintrodusă de Guvernul PSD. Iată cum se dovedeşte foarte simplu şi uşor că PSD este singurul responsabil pentru peste jumătate din inflaţia din România. Din păcate, ipocrizia, manipularea şi minciuna au ajuns politică de stat în România.
Stimaţi colegi de la PSD şi ALDE, puterea de cumpărare a românilor a scăzut în ultimele 15 luni de când vă aflaţi la guvernare. Nu vă mai luaţi după cartonaşele colorate ce vă sunt prezentate de la partid şi staţi de vorbă cu românii care au credite, cu cei care trăiesc cu salarii minime şi vedeţi cu cât le-aţi scumpit viaţa. Şi după ce vă cereţi scuze, veniţi în Parlament să dăm împreună jos acest Guvern incompetent!”, a transmis Buican de la tribuna Parlamentului.