De ce să alegi jocurile la cazino cu un RTP mai mare?


Cu siguranță mulți dintre jucători au în minte atunci când aleg un cazino sau un joc și posibilitatea de câștig. De regulă, acest fel de câștig este cunoscut în rândul amatorilor drept RTP sau coeficientul de câștig. El reprezintă ce se întoarce la jucător în funcție de suma jucată. Evident, cu cât acesta este mai mare, cu atât șansele de câștig sunt mai mari. Cum procentul trece de 95% pe platformele de pe internet, recomandarea joaca la cazino online, poate fi în multe cazuri o alegere mult mai avantajoasă.

Ce reprezintă acest RTP?

RTP sau Return To Player reprezintă un coeficient cu care se măsoară posibilitatea de câștig la un joc de noroc. El desemnează un anumit procent de câștig ce se poate întoarce la jucător, ce poate varia, în funcție de platformă sau de cazino între 65 și 99%.

Formula de calcul este raportul dintre suma totală returnată către jucător și suma totală pariată de către jucător. Cum în cazul platformelor online procentul este mult mai mare, ele sunt în clipa de față cea mai apreciată și recomandată modalitate de a juca la jocuri de noroc.

Ce trebuie să știi în privința RTP-ului?

Cu cât RTP-ul este mai mare, cu atât teoretic șansele de câștig în raport cu suma investită, sunt mai mari. La un RTP mai mic, șansele de câștig sunt mai mici, dar nu este exclus ca suma ce poate fi câștigată să fie mai mare.

De regula orice joc vine cu un RTP teoretic, ce reprezintă posibilitățile de câștig rată programată și reglată de producător. Însă, în practică, acest RTP poate să fie mai mic, ceea ce este cunoscut și drept RTP real. Dacă raportul dintre acestea este unul cât mai strâns, înseamnă că este vorba despre un joc bun, un producător profesionist și o platformă de încredere. Astăzi datorită evoluției tehnologiei, acuratețea este mult mai mare.

Ceea ce trebuie reținut este că acest coeficient de câștig este unul teoretic, care este calculat la un număr foarte mare de încercări. În realitate, în funcție de algoritmul disponibil, câștigul poate să vină după mai puține runde sau la intervale mai mari. Cu siguranță cel care va câștiga un jackpot nu va putea spune că l-a ajutat doar un RTP mai mare.

Un lucru este cert. Jocurile care au mai multe combinații câștigătoare plătesc mai des, dar sumele obținute sunt mai mici. Sloturile cu mai puține combinații câștigătoare plătesc mai rar, dar sumele ce pot fi câștigate sunt adesea mai mari.

Cum să alegi o platformă cu jocuri ca la cazino cât mai bună?

Cele mai bune platforme sunt cele care oferă un RTP cât mai mare. Dar și bonusuri și premii interesante de joc. Una dintre cele mai avantajoase opțiuni este disponibilă pe www.betfair.ro/. Pe această platformă pot fi jucate cele mai populare și mai noi jocuri de noroc, dar și jocuri live de ruletă și blackjack. Site-ul este unul licențiat, cu tradiție și recunoscut pe plan internațional.

Pentru a putea juca este nevoie de deschiderea unui cont. Vârsta legală acceptată este obligatoriu de minim18 ani. Joacă responsabil și echilibrat.