«Cum să dispari total?», expoziție inedită în centrul Râmnicului


Începând de vineri, 27 octombrie, Filiala Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România organizează, la Galeriile «Artex» din centrul Râmnicului, un nou eveniment destinat iubitorilor de frumos din județul nostru. Astfel, până aproape de finalul lunii noiembrie, aici vor putea fi admirate lucrările găzduite în cadrul expoziției de pictură, fotografie și sculptură, intitulată «How to Disappear Completely» („Cum să dispari total?”). Lucrările expuse aparțin artistului vizual craiovean Florin Constantinescu, acestea prezentând un discurs vizual complex ce urmărește să oglindească perspectiva artistului asupra lumii contemporane, dar și să propună universuri imaginare. Criticul de artă al acestei expoziții este Luiza Barcan.

Mai multe informații despre artist
Reprezentanții Uniunii Artiștilor Plastici vâlceni au oferit, prin intermediul unui comunicat de presă, câteva informații suplimentare despre artistul care își prezintă lucrările în fața iubitorilor de frumos din județul nostru. Să vedem care sunt acestea:
„Florin Constantinescu s-a născut în 1969 și a absolvit secția de imagine și grafică digitală a Universității din Craiova și cursul de masterat în video-jurnalism al Universității din București, apoi a urmat studii aprofundate de videografie, imagine artistică și scenografie la BBC și la TVR. În prezent, activează ca realizator de film, scenograf și designer la Televiziunea Română. A fondat atelierul creativ «Loved Thinghs» și este autorul volumului «Architecture», publicat la Editura «Aius» din Craiova în anul 1996. Din 1998 și până în prezent, Florin Constantinescu a deschis treisprezece expoziții personale în mai multe centrele culturale din țară, la București, Craiova, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare și a participat cu lucrări la numeroase expoziții de grup din România și de peste granițe. Bogata și diversificata activitate artistică i-a fost recunoscută prin mai multe premii internaționale. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România”.