Cu un succes în faţa Chindiei, CSM vrea să continue parcursul bun în Liga a II-a de fotbal


• partida va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul din Parcul Zăvoi

Fotbaliştii pregătiţi de antrenorul Alexandru Pelici se descurcă din ce în ce mai bine în campionatul ligii secunde şi au posibilitatea de a urca pe primul loc al ierarhiei. Situaţia dorită de către toţi iubitorii sportului rege din judeţul nostru se poate petrece sâmbătă, după partida cu Chindia Târgovişte. Pentru a-şi adjudeca „fotoliul” de lider al întrecerii sau măcar pentru a rămâne în zona fruntaşelor, gruparea din Parcul Zăvoi are nevoie de toate cele trei puncte puse la bătaie. Chiar dacă oaspeţii alcătuiesc o formaţie nou-promovată în cel de-al doilea eşalon valoric al fotbalului românesc, tentativa vâlcenilor de a obţine maximul de puncte nu se anunţă una uşoară. Dâmboviţenii au demonstrat în primele trei etape ale acestui sezon că pot pune probleme oricărui adversar, elevii lui Pelici fiind nevoiţi să trateze partida de sâmbătă cu maximă prudenţă.
Înaintea etapei a patra din Seria Vest, cea programată la finalul acestei săptămâni, cele două adversare din jocul de la Râmnicu Vâlcea au acelaşi număr de puncte, fiecare câte şase, fiind despărţite doar de golaveraj. Ar mai fi de amintit faptul că această rundă mai propune un meci atractiv între două foste prim-divizionare. Pe cochetul stadion „Cluj Arena” din capitala Ardealului, gazdele de la Universitatea vor primi vizita medieşenilor de la Gaz Metan. În etapa următoare, cea cu numărul cinci, jucătorii râmniceni se vor deplasa la Arad, acolo unde se vor duela cu fotbaliştii de la UTA Bătrâna Doamnă.

Marţi avem meci greu în Cupa României. Pelici ar putea menaja mai mulţi jucători în disputa cu Chindia
Deşi a declarat în repetate rânduri că la CS Municipal nu există titulari şi rezerve şi că fiecare jucător trebuie să lupte continuu pentru un loc în primul unsprezece, este clar că programul aglomerat din această perioadă îl poate determina pe tehnicianul Alexandru Pelici să îşi gândească o strategie de menajare a fotbaliştilor. Astfel, deşi numai la ora de start a întâlnirii de sâmbătă se poate constata cu certitudine, este posibil ca în disputa cu Chindia pe teren să apară mai mulţi tineri jucători. Astfel, unii dintre fotbaliştii cu experienţă ar urma să fie menajaţi în perspectiva dificilei confruntări pe care CS Municipal o va avea marţea viitoare, în şaisprezecimile Cupei României, cu ACS Poli Timişoara. Perspectiva ca echipa râmniceană să abordeze una dintre aceste partide cu mai mulţi juniori nu ar trebui să îi îngrijoreze însă pe fani. Dacă stăm să ne amintim, meciul de vis cu Gaz Metan Mediaş din precedentul tur al Cupei României a fost câştigat tocmai prin valoarea tinerilor fotbalişti, care au dat totul pe teren, profitând de şansa uriaşă oferită de Alexandru Pelici.

Programul etapei a IV-a
Sâmbătă, 19 septembrie, ora 11.00
CSM Rm. Vâlcea – Chindia Târgoviște
Universitatea Cluj – Gaz Metan Mediaș
CS Mioveni – Unirea Târlungeni
Olimpia Satu Mare – UTA B.D.
FC Brașov – FC Bihor Oradea
FCM Baia Mare – Metalul Reșița
Șoimii Pâncota – FC Caransebeș

Clasamentul Seriei Vest
1.FCM Baia Mare – 7p
2.Gaz Metan Mediaș – 7p
3.Olimpia Satu Mare – 6p
4.FC Caransebeș – 6p
5.Chindia Târgoviște – 6p
6.CSM Râmnicu Vâlcea – 6p
7.CS Mioveni – 4p
8.FC Brașov – 4p
9.UTA Bătrâna Doamnă – 4p
10.Șoimii Pâncota – 4p
11.Unirea Târlungeni – 3p
12.Universitatea Cluj – 3p
13.FC Bihor Oradea – 0p
14.Metalul Reșița – 0p