CSM Târgu Mureș este noua campioană națională de junioare I


Săptămâna trecută, sala sporturilor din municipiul Turda a găzduit turneul final al Campionatului Național de Junioare I la handbal feminin. Opt echipe din întreaga țară au fost prezente la întrecerea care urma să desemneze cea mai bună echipă de club românească la acest nivel de vârstă.
În Grupa A, s-au aflat CSM Târgu Mureș (care a și câștigat seria, cu 5 puncte), ASC Corona Brașov (ocupanta poziției secunde în serie, cu 4 puncte), LPS Brăila (2 puncte) și Marta Baia Mare (1 punct). Primele două clasate s-au calificat în semifinale, ultimele două au participat la turneul pentru locurile 5-8.
În Grupa B, CSM București a triumfat după ce a obținut victorii împotriva celor trei adversare (6 puncte), Clubul Sportiv Școlar 2 București a obținut poziția secundă (4 puncte), Clubul Sportiv Școlar 1 Constanța a încheiat pe poziția a treia (2 puncte), în timp ce echipa Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea a terminat grupa pe ultimul loc (0 puncte). Și din această grupă, primele două clasate s-au calificat în semifinale, în timp ce ultimele două clasate au obținut dreptul de a participa la turneul pentru locurile 5-8.

Cum s-au desfășurat fazele finale?

În turneul pentru locurile 5-8, Marta Baia Mare s-a impus la limită în fața Colegiului Energetic Râmnicu Vâlcea (scor 32-31) și a încheiat pe poziția a șaptea. În lupta pentru locurile 5 și 6, LPS Brăila a câștigat ușor în fața CSȘ 1 Constanța (scor 33-24).
În semifinalele turneului final, ardelencele de la CSM Târgu Mureș s-au impus în fața bucureștencelor de la CSȘ 2 București (scor 28-23), iar CSM București a triumfat în duelul cu ASC Corona Brașov (scor 32-29).
În finala mică, duminică, 5 mai, ASC Corona Brașov, cu vâlceanca Alicia Gogârlă în mare formă, a triumfat în fața Clubului Sportiv Școlar 2 București (scor 34-27) și a obținut medalia de bronz.
În finala mare a întrecerii, disputată tot duminică, 5 mai, la orele prânzului, CSM Târgu Mureș și CSM București au avut duelul orgoliilor în marea finală a celor mai bune echipe de junioare I din țara noastră. Chiar dacă bucureștencele au intrat la cabine cu un gol avans (scor 15-14), în repriza secundă, sorții și inspirația s-au dovedit a fi de partea ardelencelor. Susținute de un public numeros, fetele de la CSM Târgu Mureș s-au impus la două goluri în fața bucureștencelor (scor 30-28) și au obținut mult râvnitul trofeu.

Echipa ideală a Turneului Final de Junioare I

Portar: Andreea Chetraru (CSM București)
Extremă stânga: Eva Kerekeș (CSM Târgu Mureș)
Inter stânga: Patricia Moraru (CSM București)
Centru: Monica Bărăbaș (CSM Târgu Mureș)
Inter dreapta: Alicia Gogârlă (Corona Brașov)
Extremă dreapta: Flavia Munteanu (CSM Târgu Mureș)
Pivot: Ștefania Jipa (CSM București)
MVP: Alicia Gogârlă (Corona Brașov)
Golgheter: Andreea Popa (CSȘ 2 București)
Sursă foto: frh.ro