Costi Rădulescu se interesează iar de autostrada Pitești-Sibiu


Îngrijorat de unele informații vehiculate în mass-media, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Costi Rădulescu, a decis să îi trimită o adresă ministrului transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc. Conform acestor informații, realizarea studiului de fezabilitate pentru unele tronsoane ale autostrăzii Sibiu-Pitești ar fi fost suspendată. Situație care, evident, nu putea decât să îl îngrijoreze pe președintele unui județ care are mare nevoie de un astfel de element al infrastructurii specifice secolului XXI.

Ce i-a scris președintele CJ Vâlcea ministrului Cuc?
În rândurile următoare, redăm adresa pe care Costi Rădulescu i-a transmis-o ministrului transporturilor. „Informaţiile vehiculate în presă sunt îngrijorătoare pentru mine, fiindcă veridicitatea lor ar însemna şi amânarea începerii lucrărilor la autostrada Bucureşti – Sibiu. Tocmai de aceea, am solicitat domnului ministru Alexandru Răzvan Cuc să îmi comunice care este stadiul de realizare a Studiului de fezabilitate pentru tronsoanele 2, 3 şi 4 ale autostrăzii, a cărei construcţie ar contribui semnificativ la modernizarea și îmbunătățirea infrastructurii de transport pentru judeţul Vâlcea, influenţând totodată creşterea competitivităţii în sectoarele cheie ale economiei locale şi nu numai”.
În această adresă se mai arată următoarele: „Realizarea Coridorului de transport multimodal Pan – European IV ar crea condiţii pentru punerea în valoare a potenţialului turistic al «Ţării Loviştei», ceea ce ar duce la creşterea nivelului de trai al locuitorilor din zonă, prin dezvoltarea turismului montan şi a agroturismului; crearea unui cadru favorabil atragerii investiţiilor; stoparea tendinţei de depopulare a zonei prin exodul populaţiei tinere spre zone mai accesibile, precum şi preluarea unei părţi a traficului rutier de pe DN 7, care face legătura între Bucureşti, Piteşti, Râmnicu Vâlcea şi Sibiu, drum ce se află la limita capacităţii portante. Sper ca răspunsul domnului ministru să contrazică informaţiile vehiculate în media”.