Condiții noi pentru „puncte gastronomice locale”


Administrația locală din orașul Horezu a anunțat cetățenii interesați de condițiile care trebuie îndeplinite pentru a-şi înființa unităţi de alimentaţie publică de tipul „puncte gastronomice locale”. Astfel, acestea pot fi amplasate şi reprezentate de bucătăriile particulare din locuințele familiale, care pot fi incluse în circuitul turistic/gastronomic din cadrul zonelor/regiunilor turistice cu tradiții gastronomice recunoscute și care nu sunt încadrate ca pensiuni turistice, hoteluri, moteluri.
În cadrul acestor „puncte gastronomice locale” trebuie să se prepare şi să se servească alimente numai de către proprietar sau de către membrii familiei acestuia, a căror stare de igienă şi sănătate este ȋn conformitate cu prevederile legislaţiei ȋn vigoare, produse ȋn majoritate provenite din ferma proprie sau/şi de la producători locali autorizaţi, ȋnregistraţi sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. Pentru alte detalii și spre a fi incluşi ȋn baza de date creată la nivelul Primăriei Horezu, dar şi pentru a beneficia de informaţii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa la numerele de telefon 0350.801.575 – Olaru Elena sau 0250.860.190 – Cozoş Oana-Raluca, la sediul CNIPT – strada Tudor Vladimirescu nr. 63 A sau la sediul Primăriei Horezu – strada 1 Decembrie nr. 7.
Mai trebuie spus că „punctele gastronomice locale” situate pe raza orașului Horezu trebuie să fie aliniate la cerinţele legislaţiei ȋn domeniu, având ȋn vedere faptul că autorităţile competente urmează să efectueze monitorizarea şi controlul acestor puncte.