Comitetul Executiv a aprobat redirecționarea sumei ce ar fi revenit FRF din transferul jucătorilor din centrele de excelență


În cadrul ședinței de Comitet Executiv al Federației Române de Fotbal din 27 ianuarie 2016, la propunerea Administrației FRF, a fost luată următoarea decizie: Suma ce ar fi revenit Federației Române de Fotbal din transferul jucătorilor legitimați la Centrele de Excelență va fi redirecționată către cluburile care au cedat Centrelor „Tricolor11” respectivii jucători.
„Am luat decizia, aprobată de Comitetul Executiv, să renunțăm în favoarea clubului de proveniență la procentul de 25 la sută care ar fi revenit FRF din transferul jucătorului de la Centrul de Excelență, pentru a evita orice interpretări. Nu mai poate acuza nimeni Federația că are o miză financiară în acest proiect de viitor pentru fotbalul românesc. Oricum, suma aceea nu ar fi intrat în conturile federației, ci ar fi fost reinvestită în cadrul centrului. Astăzi, federația este sustenabilă din punct de vedere financiar. Ne-am zbătut în ultima perioadă pentru a aduce venituri noi, așa că noile investiții în centre le vom suporta din propriul buget, din diferite parteneriate, nu din compensația venită din vânzarea jucătorului. Acum, după ce am înlăturat acest aspect care ne-a adus multe critici, aștept ca susținerea acestor proiecte să fie totală din partea tuturor celor implicați în fotbal”, a punctat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Notă: textul și imaginea aparțin Federației Române de Fotbal