CLĂDIREA AMBULANȚEI VÂLCEA,
modernizată după 42 de ani


Consiliul Județean Vâlcea a anunțat că peste 427.000 de lei urmează să fie alocați pentru reabilitarea și modernizarea clădirii în care își desfășoară activitatea Serviciul de Ambulanță Județean Vâlcea. Și nu vorbim doar despre simple „văruieli exterioare” după cum precizat președintele Constantin Rădulescu, ci despre ample lucrări de reabilitare, care vor viza schimbarea instalațiilor electrice, termice, înlocuirea gresiei și a faianței, crearea și dotarea unor spații de birouri, înlocuirea copertinelor garajelor în care ambulanțele stau conectate la prize de curent electric care să mențină funcționale aparatele din acestea și… multe altele. Aceste investiții erau foarte necesare în acea clădire deoarece nu a fost reabilitată în întregime încă de la momentul în care a fost construită. Adică tocmai din anul 1980!
„Printre investițiile pe care ne-a propus să le realizăm anul acesta în domeniul sănătății se găsește și modernizarea clădirii în care funcționează Serviciul Județean de Ambulanță Vâlcea. Aici lucrează oameni pe care îi numesc «eroii noștri de fiecare zi» și, din respect pentru munca lor, intervenim cu lucrări de modernizare a imobilului în care își desfășoară activitatea. Avem aici o clădire care nu a mai fost modernizată din anul 1980, adică exact din momentul punerii în funcțiune. Este adevărat că au mai fost efectuate anumite lucrări, însă acestea au fost de întreținere și mici reparații. Este limpede că necesitatea lucrărilor de amenajare, igienizare și modernizare a clădirii este una reală. De asemenea, vom realiza și o reconstrucție a spațiului cu copertine pentru garaje, lucrări care au demarat acum. Nu ne vom opri aici cu investițiile. Lucrăm deja la tema de proiectare și, după finalizarea acestor lucrări, în imediata apropiere a clădirii, ne propunem să amenajăm noi spații de birouri și, la parter, garaje pentru ambulanțe”, a precizat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.
În context ar mai fi de amintit faptul că investiția la care facem referire are o valoare de 427.811 lei, fondurile fiind alocate din bugetul propriu al Consiliului Județean Vâlcea.