CINE VA CONDUCE POLIȚIA VÂLCEANĂ?
Pe 3 august este concursul


După mai mult timp în care postul de inspector-șef din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea a fost ocupat prin interimat, iată că dinspre conducerea Ministerului Afacerilor Interne a venit «semnalul» spre organizarea concursului pentru definitivarea pe post. Patru candidați și-au depus dosarele pentru a candida la cea mai înaltă funcție din cadrul Inspectoratului vâlcean. Nu știm cât de pregătiți vor fi de această dată și spunem asta prin prisma faptului că unii dintre ei au mai candidat pentru diferite funcții (inclusiv aceasta) și au cam dat… cu bâta în baltă. Dar să nu cobim pentru că, în timpul care a trecut de la ultimele concursuri, candidații au avut probabil timpul necesar pentru a se pregăti mai temeinic. Sigur, probabil nici genul acesta de concurs (sub formă de interviu cu subiecte din domeniul de activitate) nu este chiar unul foarte accesibil deoarece, la concursuri anterioare, nu numai în județul nostru, au fost destule situații cu candidați care nu au reușit să adune nici 20-30 de puncte dintr-un total de 100!
În fine, cert rămâne faptul că miercuri, 3 august 2022, vom avea concurs pentru ocuparea postului de inspector-șef în cadrul IPJ Vâlcea.

Patru candidați sunt așteptați la concurs

Dacă în privința organizării concursului sperăm că v-ați lămurit din informațiile prezentate mai sus, dorim să vă spunem acum și care sunt candidații care au obținut dreptul de a participa la acest examen. Au fost aprobate patru dosare ale unor polițiști care, în ultimii ani, au ocupat aproape constant funcții de conducere în diverse structuri (unii cu funcții mai importante, alții (altul) cu funcții mai modeste).
Așadar, cei patru candidați ale căror dosare au fost acceptate pentru acest concurs sunt următorii (prezentați în ordine alfabetică):
comisar Iana Cosmin (actual adjunct al Poliției Râmnicu Vâlcea, fost inspector-șef interimar);
comisar-șef Matei Ion (actual adjunct al Poliției Județene Vâlcea, candidat și în alte rânduri pentru funcția de inspector-șef);
subcomisar Mazilu Daniel (șeful Secției 3 de Poliție Rurală Sutești);
comisar Oară Sorin (fost inspector-șef al IPJ Vâlcea).
Vom reveni cu informații pe marginea acestui subiect.