Cinci din cei opt parlamentari au luat cunoștință de problemele Vâlcii


Doar cinci din cei opt parlamentari vâlceni au răspuns afirmativ invitației șefilor Prefecturii și Consiliului Județean Vâlcea de a discuta despre problemele județului și în privința modificărilor necesare în actele normative. Eugen Neață, Vasile Cocoș, Ovidiu Popa, Bogdan Matei și Dumitru Lovin sunt parla­mentarii care au fost prezenți, ieri, la Instituția Prefectului, pentru o în­tâlnire de lucru. Au lipsit: senatorul Constantin Bulacu, deputatul Cristian Buican și deputatul Daniela Oteșanu.
Parlamentarilor li s-a cerut să intervină în rezolvarea mai multor probleme cu care se confruntă județul, amintind aici: modificarea Legii 98 privind achizițiile publice, îmbunătățirea legislației privind atacurile animalelor sălbatice, res­pectiv despăgubirea cetățenilor afec­tați, modificarea Legii taxime­triei, găsirea unor soluții privind amenzile către primării, soluții pentru intervenția pe proprietățile private în caz de situații de urgență, rezolvarea problemei centrelor de permanență care, deși au dotări, nu dispun și de medici de familie. Pe tapet s-au mai pus problemele sinistraților din Alunu, care încă așteaptă despăgubirile pentru b­u­nu­rile distruse și cea a patri­moniului de la Voineasa: pro­prietăți, hoteluri aflate în paragină.
Parlamentarii au trei luni la dispoziție să facă pașii necesari pentru rezolvarea problemelor semnalate în cadrul întâlnirii desfășurate ieri la sediul Prefecturii Vâlcea.