Chiar în centrul Râmnicului: Tânăr de 20 de ani, prin magazine înarmat cu un cuțit


La finele săptămânii trecute, jandarmii vâlceni, aflați în misiune, au observat un tânăr ce ieșea dintr-un magazin situat în centrul Râmnicului, având un comportament suspect la vederea patrulei. Jandarmii l-au legitimat și au constatat că este vorba despre un tânăr cu vârsta de 20 de ani, care avea asupra sa un cuțit din inox, cu lungimea de 24 centimetri, la capătul mânerului prezentând o bilă detașabilă prin desfiletare. Actele întocmite de jandarmi au fost predate către Poliția municipiului Râmnicu Vâlcea pentru continuarea cercetărilor în cauză, conform art.372, alin.1 Cod Penal – „Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.”

Șase familii din Drăgășani furau energie electrică
În data de 22 februarie, jandarmii vâl­ceni au executat o acțiune în cooperare cu lucrători din cadrul CEZ România pentru depistarea cetă­țe­nilor care sustrag energie electrică folosindu-se de instalații artizanale din rețeaua de distribuție a societății. Au fost depis­tate, pe raza municipiului Drăgășani, șase locuințe racordate prin intermediul unor instalații clandestine și improvizate pentru a sustrage energie electrică în mod ilegal.
Jandarmii au întocmit șase dosare cu 12 infracțiuni, conținând acte premergătoare de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „sustragere de energie electrică și folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 228, Cod Penal şi art. 92 alin. 2 din legea nr. 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale. Actele de constatare întocmite de jandarmi au fost înaintate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgășani.

Tânăr de 17 ani, vinovat pentru producerea unui accident rutier în Căzănești
• minorul a fugit de la locul faptei, însă a fost «mirosit» de polițiști
Vinerea trecută, pe raza cartierului Căzăneşti din sudul Râmnicului, s-a produs un accident rutier survenit pe fondul neatenţiei la efectuarea manevrei de întoarcere. Mai exact, șoferul nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de întoarcere și a lovit un alt autovehicul. A fost înregistrată și o persoană rănită, pasager în cel de-al doilea autovehicul.
Ulterior, șoferul care a produs accidentul a părăsit locul faptei, el fiind identificat, la scurt timp, de către polițiști. Este vorba despre un tânăr cu vârsta de 17 ani, domiciliat în Râmnicu Vâlcea. Acestea urmează să fie cercetat pentru conducere fără permis, vătămare corporală din culpă și fugă de la locul producerii accidentului.