Călimăneștenii au marcat 629 de ani de la prima atestare a localității


De vineri și până duminică, călimăneștenii au petrecut trei zile de sărbătoare: a fost marcată prima atestare documentară a orașului Călimănești. Orașul a fost atestat documentar pe data de 20 mai 1388, de către domnitorul Mircea cel Bătrân. Așa se face că, week-end-ul trecut, autoritățile locale au sărbătorit împlinirea a 629 de ani de atestare a orașului.
Totul a demarat cu o ședință festivă a Consiliului Local Călimănești, printre invitați aflându-se și prefectul județului, Florian Marin. Reprezentantul Guvernului în teritoriu și-a exprimat bucuria de a se afla în mijlocul călimăneștenilor, menționând că localitatea se înscrie pe harta turismului balnear și monahal, fiind convins că are un potențial de dezvoltare mai mare, iar formula va fi găsită de către edili.
Au ținut discursuri: vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, Adrian Bușu, deputatul liberal Cristian Buican, consilierul județean Samoil Vâlcu. Primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, a premiat elevii merituoși, cei care au obținut rezultate deosebite la concursuri și olimpiade, dar și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Autoritățile au participat la un Te Deum, la Mânăstirea Cozia. Serile au fost pline de muzică de bună calitate, de la Ionuț Dolănescu, Doinița Dolănescu și Maria Ciobanu, la Pepe și Proconsul. Au mai avut loc competiții sportive, târg gastronomic și expoziție de produse lucrate manual.