„Brexitul n-a ajuns în România guvernată cu spatele la Uniunea Europeană”


O opinie interesantă, de mare actualitate, a fost transmisă, zilele acestea, de către deputatul Eugen Neață. Parlamentarul vâlcean și-a manifestat punctul de vedere în legătură cu iminenta ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, preocupările sale fiind legate de viitorul care devine oarecum incert pentru numeroșii români care trăiesc în statul insular. Concret, deputatul Neață a precizat că se aștepta la o mult mai mare implicare a Guvernului actual al României, care ar fi trebuit să desfășoare o amplă campanie de informare a cetățenilor înaintea unui moment politic, economic și social atât de important.
„Tehnic, la 31 ianuarie 2020, adică peste puțin timp, Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană. România are sute de mii de cetățeni pe teritoriul acesta care, iată, nu mai este atât de liber pentru circulația oamenilor. Este primul eveniment de mare amploare care pune la încercare în mod real guvernarea liberală a României. Sincer, mă așteptam la o campanie de informare substanțială, îndreptată în direcția românilor expuși direct la acest eveniment. România, în organizarea guvernului ei, ar fi trebuit să vorbească zilnic în această perioadă despre consecințele reale, internaționale și naționale, ale acestui moment”, a declarat deputatul Eugen Neață.
Tot pe marginea acestui subiect, parlamentarul vâlcean a mai transmis: „Vor putea românii să-și continue viețile proiectate în Marea Britanie? Se vor întoarce ei acasă și, dacă vor face acest lucru, ce alternative de reintegrare a găsit guvernul liberal, care se închipuie atât de dedicat diasporei românești de pretutindeni? Bărbații reali au în instinct să nu lase pe nimeni în urmă într-o bătălie. Mie mi se pare că băieții de la guvernarea actuală a țării tocmai lasă în urmă sutele de mii de români care trăiesc de moment pe teritoriul Angliei, al Scoției, al Țării Galilor și al Irlandei de Nord. Brexitul îi ia prin surprindere pe liberalii care încep să fie fluierați pe bună dreptate pe la festivitățile populare la care se arată”.