Asta da lovitură: Polițiștii vâlceni au reținut un bărbat urmărit de nemți


Luni, polițiștii vâlceni au depistat, pe raza Râmnicului, un bărbat de 33 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare. Bărbatul era căutat pentru să­vârșirea a 16 infrac­țiuni de înșelăciune, cu un prejudiciu total de 55.750 de euro.
„În fapt, acesta, împreună cu mai mulți complici, ar fi oferit spre vânzare autove­hicule și alte bunuri ori servicii pe diferite platforme de internet, în scopul de a con­vinge potențiali cum­pă­rători să plătească prețul în avans, oferte care, în realitate, nu existau. De asemenea, în perioada 1 iunie – 7 iulie 2015, ar fi deschis mai multe conturi curente la bănci din Karlsruhe – Germania pentru a fi alimentate cu bani proveniți din infracțiuni de înșelăciune. Pentru depistarea urmăritului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către polițiștii vâlceni pe marginea subiectului
Bărbatul în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, în vederea confirmării mandatului european de arestare. Ulterior, el a fost reținut pentru 24 ore, fiind prezentat magistraților Curții de Apel Pitești, cu propunere de arestare preventivă. În prezent, acesta este încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Argeș.