Anul acesta, Drăgășaniul a dat sanitarii cei mai pricepuți


Recent, au fost nominalizați sanitarii cei mai pricepuți, pe anul acesta. La concursul interjudețean „Sanitarii pricepuți 2017” au luat parte elevi din mai multe localități vâlcene, însoțiți de cadre didactice, concursul fiind organizat de Crucea Roșie Vâlcea. Alături le-au fost mai mulți sponsori, dar și instituții publice, precum: Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Ambulanța vâlceană, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea, Spitalul Județean de Urgență, Instituția Prefectului Vâlcea. Prezentă a fost chiar șefa învățământului vâlcean, Andra Bică. Peste 100 de elevi și cadre didactice au intrat în competiție.
„A fost o etapă județeană «pe cinste» în care, poate toți participanții ar fi meritat locul I, dar fiind competiție a trebuit să avem și învinși… A fost o etapă județeană arbitrată cu specialişti în medicina de urgenţă, o etapă județeană cu mult interes și implicare… Încă o dată, mulțumim tuturor și felicitări… Podiumul de la gimnaziu și liceu merge în tabăra DJST Vâlcea. Mulțumim DJST Vâlcea”, a declarat Ionuț Cherăscu, director Crucea Roșie, Filiala Vâlcea.

Clasamentul competiției arată astfel:

Liceu

• Locul I – C.N. „Gib Mihăescu” Drăgăşani – coordonator prof. Costel Batâr;
• Locul al II-lea – C.N.I. „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea – coordonator prof. Emilia Radu;
• Locul al III-lea – Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea – coordonator prof. Camelia Ciurea.

Gimnaziu

• Locul I – Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Drăgăşani – coordonator prof. Cristiana Gligorie; – participant la Etapa Națională 2017;
• Locul al II-lea – Liceul „George Ţărnea” Băbeni – coordonator prof. Elena Bădiţoiu;
• Locul al III-lea – Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea – coordonator prof. Lalu Jeany.